Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steven Dillen wint Berkemus criterium, Seppe Van Olmen Herentals kampioen voor wielertoeristen

Berk mus

Het Berkemus criterium” ook wel de Vinhmm Champagnekoers genoemd trok vrijdagavond meer dan 70 wielertoeristen aan. Feesten na Corona kunnen ze ook in Noorderwijk want er waren heel veel toeschouwers voor de editie van 2022.

'Was het de aanwezigheid van super-speaker Jos Willems, die direct na de wedstrijd in een taxi werd geduwd want hij werd ook verwacht op de voetbalwedstrijd van onze Noorderwijkse zaalvoetbalclub', zegt Eddy Lambaerts co-organisator.

'Of was het leuke zomerzonnetje, we weten hen niet maar het werd opnieuw een geslaagde avond aan Café Berkemus. In een wedstrijd over 60 km gingen we op zoek naar een 3 winnaars, eentje jonger dan 45, eentje daarboven en natuurlijk de Herentalse kampioen. Onderweg verdienden de  renners hun premies (Champagne van Vinhmm) en drie renners maakten er een tijdrit van.

Ze ontsnapten halfweg de wedstrijd en vochten voor wat ze waard waren. Steven Dillen liet in de laatste kilometers zijn medevluchters achter en won met enkele tientallen meters voorsprong op de plaatselijke held Sep (Jef) Van Olmen die meteen 2 prijzen pakte, kampioen van Herentals en winnaar +45.

Senne Willems, werd op enkele meters afstand mooi derde van een fantastische koers (44km/u gemiddeld). Meer dan één minuut later won Kris Witvrouwen de spurt van een achtervolgend peloton voor Tom Leysen en Joris Stessens.  Cis Borghs en Tom Van Eyck waren de sterksten van het peloton. Alles werd gevierd met de leuke band Camber tot in de late uurtjes, een topavond!'   Op de foto :  v.l.n.r. Senne Willems, Steven Dillen, Seppe (Jef) van Olmen en de bloemenmeisjes.  En toppresenator Joske Willems / NNieuws.