U bent hier

Steven Vanackere (CD&V) neemt ontslag als minister van Financiën

Nationaal
05.03.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Steven Vanackere (CD&V) neemt ontslag als minister van Financiën. Dat heeft hij bekendgemaakt op een persconferentie dinsdagvoormiddag.

 

Vanackere vindt dat hem niets verweten kan worden in de heisa die ontstaan is over de winstbewijzen van het ACW, maar de "verdachtmakingen en insinuaties gaan zijn persoonlijke incasseringsvermogen te boven".

Vanackere lag de laatste weken onder vuur omdat er onduidelijkheid was over zijn rol in de deal over de winstbewijzen tussen het ACW en Belfius. Hij kreeg ook de wind van voren omdat hij onduidelijk zou gecommuniceerd hebben over de zaak.

Vanackere benadrukt dat hij recht in zijn schoenen staat en dat hij zich steeds heeft ingezet om zijn mandaat zorgvuldig en plichtsgetrouw te vervullen. "De onterechte insinuaties en verdachtmakingen" in het ACW-verhaal maken hem het werken echter onmogelijk en gaan ook zijn "persoonlijke incasseringsvermogen" te boven, zo verklaarde hij aan de pers.

Als het stof zal zijn gaan liggen, zal ook blijken dat mij niets kan verweten worden

"Ik wil dat dit stopt. Dit klimaat van wantrouwen hindert mij in mijn werk, hetgeen niet in het belang is van het land. Het is ook niet in het belang van mijn partij. En ik wil ook erkennen dat het persoonlijk mijn incasseringsvermogen te boven gaat", aldus Vanackere.

"Nooit ontslag gevraagd, wel transparantie"

De N-VA neemt akte van het ontslag van minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V).

Kamerfractieleider Jan Jambon benadrukt dat zijn partij nooit om het ontslag van de minister heeft gevraagd, maar wel transparantie wou in het dossier rond Dexia/Belfius en het ACW.

De partij blijft dan ook bij haar eis voor een parlementaire onderzoekscommissie.

Foto : Steven Vanackere in betere tijden in de Lakenhal Herentals / Ludo Coenen.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto