Rode Kruis Herentals sloot maandag zijn stickeractie af met een geschatte opbrengst van 30.000 euro. De Vlaamse bevolking steunt massaal de vrijwilligers van het Rode Kruis. 

Jef Dierckx, voorzitter afdeling Herentals : 'De opbrengst van de stickeractie van Rode Kruis Herentals gaat naar de aankoop van nieuwe werkpakken, en naar de dagdagelijkse werking van de afdeling.

Hiermee bewijzen de Rode Kruisvrijwilligers dat de stickeractie een succesformule blijft. Bijna 1 op 5 Vlaamse huisgezinnen steunde de jaarlijkse actie opnieuw. Het Rode Kruis dankt iedereen voor de niet-aflatende steun.'

De familie Kiekeboe siert de sticker
'De familie Kiekeboe blaast in 2017 40 kaarsjes uit. Een echt feestjaar voor hen en als kers op te taart sieren ze de sticker van Rode Kruis-Vlaanderen.'

Belangrijke inkomstenbron
'De jaarlijkse stickeractie is de belangrijkste inkomstenbron voor alle plaatselijke Rode Kruisafdelingen. De opbrengst gaat dit jaar naar de aankoop van nieuwe werkpakken voor onze vrijwilligers. De Rode Kruisvrijwilligers van Herentals werken gratis, maar krijgen een uitgebreide opleiding en volgen regelmatig bijscholingen. Ook daarvoor zal het ingezamelde geld worden aangewend,' besluit een gelukkige voorzitter Dierckx.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.