Van 22 april tot en met 6 mei 2021 loopt de stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen Rode Kruisvrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht.

Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht de organisatie een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren.

De stickeractie van het Rode Kruis is een begrip in Vlaanderen: eind april verkopen Rode Kruisvrijwilligers stickers aan onder andere kruispunten om hun lokale werking te financieren.

Een actie die doorgaans op succes kan rekenen waardoor Rode Kruisafdelingen in jouw buurt kunnen blijven investeren in eerstehulpposten, interventiekledij, opleidingen...

Door de coronacrisis ziet de stickeractie er ook dit jaar anders uit dan gewoonlijk maar alternatieve verkoopkanalen zoals standplaatsen in openlucht, Delhaize en lokale handelaars brachten hoop. Helaas blijken deze de kracht van de vrijwilligers aan kruispunten niet te kunnen compenseren en worden heel wat minder stickers gekocht.

"Samen met de vrijwilligers trokken we alle registers open om van deze stickeractie een geslaagde editie te maken. We zijn trots op de goesting en creativiteit die onze vrijwilligers aan de dag leggen maar helaas worden de geleverde inspanningen nog niet beloond. De voorlopige verkoopcijfers klokken af op minder dan de helft van de voorbije jaren", aldus Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.

Daarom doet de organisatie een extra warme oproep naar alle Vlamingen om een sticker te kopen en de Rode Kruisvrijwilligers te steunen.

"Rode Kruisvrijwilligers geven telkens opnieuw het beste van zichzelf. Al een jaar lang bieden ze – samen met zovelen anderen – de coronacrisis het hoofd. Door een sticker te kopen kunnen Vlamingen hen iets teruggeven zodat ze kunnen blijven helpen, nu én in de toekomst," klinkt het.

De stickeractie loopt nog tot en met 6 mei. Het Rode Kruis roept iedereen op een sticker te kopen bij de vrijwilligers, lokale handelaar, Delhaize of www.koopdesticker.be om de Rode Kruiswerking in jouw buurt te steunen.