Proximus kampt met een algemene storing, zo meldt het bedrijf via sociale media. Verschillende noodnummers zijn daardoor niet of moeilijk bereikbaar. Volgens Proximus zijn de noodnummers wel nog bereikbaar voor mensen die klant zijn op het Proximus-netwerk.

Wie in nood is, moet sms'en naar het noodnummer 8112, meldt het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken. 

Politie Neteland is NIET bereikbaar langs het vaste nummer 014-244 200.  Brandweer is tijdens storing te bereiken via 0498 17 14 79.

Verschillende politiezones hebben op Twitter laten weten dat ze niet of moeilijk bereikbaar zijn via hun noodnummers. Als het nummer gedraaid wordt, is er alleen een "tuut" te horen.

De oorzaak ligt bij telecombedrijf Proximus. Daar kampen ze met een algemene storing. De storing treft het vaste netwerk van Proximus over het hele land. De problemen zijn begonnen omstreeks 15.30 uur à 16.00 uur, maar de oorzaak is nog onduidelijk.

Volgens Proximus zijn de noodnummers wel nog beschikbaar voor mensen die klant zijn op het Proximus-netwerk, maar niet voor mensen die klant zijn bij een andere operator. Proximus heeft ook nog geen zicht op hoe lang de problemen zouden kunnen aanslepen.

Proximus bekijkt samen met de nooddiensten hoe er zo snel mogelijk een oplossing gevonden kan worden. Verschillende hulpdiensten hebben een tijdelijk gsm-nummer ingesteld, dat mensen kunnen bereiken als ze hulp nodig hebben.

De meldkamer van de lokale politie Mechelen en Willebroek is bereikbaar op 0470/56.25.40.

De dispatching van de politie Brussel Hoofdstad Elsene is bereikbaar op 0479/50.06.07.

In Houthalen-Helchteren kan je voor noodgevallen tijdelijk terecht op 089/35.33.34.

Als iemands leven in gevaar is, raadt het Crisiscentrum Binnenlandse Zaken aan om via sms contact op te nemen met de noodcentrales via het telefoonnummer 8112.

Ook het radioprogramma "De wereld vandaag" op Radio 1 kampt met problemen. "We hebben al één onderwerp moeten laten vallen omdat niemand bereikbaar was", vertelt eindredacteur Annelies Hemelsoet. Ook het maken van afspraken verloopt moeizaam omdat telefoonverkeer grotendeels onmogelijk is. (VRT NWS)

Update 20.55u :

De noodnummers 100 en 101 zijn opnieuw bereikbaar.