Het stormweer met felle rukwinden houdt flink huis in het Neteland. Tussen Herentals en Turnhout is er sinds 19.26u geen treinverkeer mogelijk. In Tielen was er een boom op de sporen gevallen. Een tiental reizigers zitten vast. De brandweer van Herentals kon hen evacueren. De trein en de bovenleidingen raakten beschadigd.Voor de rest van de avond was er geen treinverkeer meer mogelijk.

In Mol viel er een boom op een politiecombi. Een agent geraakte gewond. Zowat alle brandweerkorpsen kregen oproepen voor ontwortelde bomen, afgerukte dakpannen. In Vorselaar moest de brandweer aan een woning op Heikant een gat in het dak van de woning dichten. In Meerhout waaide een stuk van een geval van een appartement in opbouw om en beschadigde daarbij een woning.

De brandweer van Herentals werkte dinsdagavond al meer dan 30 oproepen af.

Dak weggewaaid in Berlaar

De brandweer van Berlaar moest dinsdagmorgen ontwortelde bomen opruimen op de Kesselsesteenweg en in de Molenlei. Ook in Melkouwen en de Azalestraat waren er dakpannen weggewaaid. In de Welvaartstraat waaide een dak van een woning weg. In de Daalstraat is er een gat in het dak van een woning. In de Pastoor Haemelstraat viel een boom op het dak van een woning. De schade is er groot.

Boom op dak sporthal

Dinsdagnamiddag viel rond 14u aan de Colomalaan in Mechelen een grote boom op de sporthal van de middelbare school COLOMAplus. Door de val knakte een steunbalk van het dak van de sporthal. De leerlingen die op dat moment aan het sporten waren konden tijdig de zaal verlaten. De schade aan de sporthal is groot.

Dak op wagen in Herenthout

In de Cardijnlaan in Herenthout raakte een auto zwaar beschadigd nadat rukwinden de roofing van 2 daken van woningen had losgerukt. De dakbedekking viel op een passerende auto. De bestuurder kwam er met de schrik vanaf en werd niet gewond. De brandweer van Herenthout herstelde de daken en maakte de roofing opnieuw vast.

foto; brandweer Herentals