Na raadpleging van de foorreizigers besliste burgemeester Wim Caeyers dat de kermis in Achterbos al op zaterdagmiddag 8 februari (14 uur) mag starten.

Of de kermis doorgaat op zondag 9 februari, wordt zondagvoormiddag beslist tijdens een veiligheidsoverleg. Met de extra opening op zaterdag anticiperen we op een mogelijke afgelasting door het stormweer.

Zondagvoormiddag 9 februari vindt een gemeentelijk veiligheidsoverleg plaats met de brandweer. Op dat moment bekijken we of de kermis die dag al dan niet veilig kan openen met het stormweer.

Zondagmiddag en -namiddag verwacht het KMI storm Ciara met een sterke zuidwestenwind, rukwinden tot meer dan honderd kilometer per uur en bijzonder veel regen.

Veiligheidsrisico's

Wanneer de verwachte storm zondagvoormiddag wordt bevestigd, dan zijn de risico's te groot om de kermis veilig te laten doorgaan. Als zekere compensatie krijgen de foorreizigers alvast toelating om de kermis één dag vroeger te openen.

Zaterdag verwachten we beter weer. Hopelijk verlicht deze extra kermisdag het leed van zowel foorreizigers als bezoekers. Daarnaast blijven we hopen op minder stormweer dan verwacht, zodat ook zondag de kermis alsnog veilig kan doorgaan.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be