U bent hier

Storm Eunice krijgt code oranje in de Kempen Neteland : windstoten tot 130 km/u - noodnummer 1722 actief

EU | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
17.02.2022 - 11.59u
Door: Herman Gezelle

Vrijdag na de middag zal Noordzeestorm Eunice door ons land trekken. Dat gaat gepaard met hevige rukwinden en mogelijk windschade.

Het KMI heeft alvast code oranje afgekondigd voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen, met rukwinden van 100 tot mogelijk zelfs 150 km/u aan de kust.

De rest van het land heeft code geel meegekregen. Wie kan, vermijd best de avondspits morgen. (VRTNWS/KMI)

Volgens het KMI is de zwaarste piek er vrijdagnamiddag tussen 16u en 19.30u. Blijf best binnen. Ga slechts buiten als het echt niet anders kan. Laat kinderen niet buiten spelen. Jouw veiligheid en de veiligheid van jouw naasten is prioritair.

Het treinverkeer in ons land en Nederland wordt deels stilgelegd.  Ook het vliegverkeer op Brussels Airport en Schiphol wordt beperkt.

1722 geactiveerd

Gouverneur Cathy Berx : 'Heb je tijdens of na dit noodweer brandweerbijstand nodig voor stormschade, maar is er niemand (mogelijk) in gevaar?

Vraag online brandweerhulp via het e-loket op www.1722.be.
Of bel het nummer 1722.
Gebruik bij voorkeur het e-loket.
Hou het noodnummer 112 vrij voor personen in levensgevaar.

Indien je jouw vraag tot brandweerbijstand hebt doorgegeven, wees dan geduldig. De hulpdiensten krijgen bij stormweer veel meldingen binnen en kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn. Bel niet opnieuw of naar een andere dienst, want dan dreigt jouw melding dubbel geregistreerd te worden en wordt de wachttijd nog langer.

Wat kan je voor de storm zelf doen?

Wil je weten welke maatregelen je zelf kan nemen om schade bij storm te voorkomen? Check dan www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/storm. Op deze site kan je ook steeds tips en richtlijnen voor andere risico's (bijvoorbeeld wateroverlast) terugvinden.

Storm Eunice is op komst en kan gepaard gaan met rukwinden tot 150 km/u: met deze tips kunt u schade beperken https://t.co/sMF33xU1WA #vrtnws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto