Van vrijdagochtend tot zaterdagmiddag sluiten de Provinciale Groen- en Recreatiedomeinen voor wandelaars en fietsers, tot storm Eunice voorbij geraast is.

Met aangekondigde windsnelheden boven 100 km/uur is het te gevaarlijk in bossen en natuurgebieden.

Prinsenpark (Retie), Hoge Mouw (Kasterlee), Hertberg (Herselt), De Averegten (Heist-op-den-berg), Vrijbroekpark (Mechelen), Broek De Naeyer (Willebroek), Rivierenhof (Deurne), Vrieselhof (Oelegem) en Kesselse Heide (Nijlen) sluiten helemaal voor wandelaars en fietsers.

Ook de Provinciale Recreatiedomeinen nemen voorzorgen. De Schorre sluit zijn bosgedeelte af en het Zilvermeer houdt de dagrecreatie gesloten.

De Lilse Bergen en Arboretum Kalmthout houden de situatie ter plekke nauwgezet in de gaten en grijpen in als het nodig is.

De aangekondigde storm Eunice zou in onze provincie windsnelheden halen boven 120 km/uur. Dat zorgt voor te grote risico's op rondvliegende takken en omgeblazen bomen.

De domeinbeheerders vragen dan ook aan de bezoekers om een gepland bezoekje uit te stellen tot de poorten op zaterdagmiddag weer geopend worden en iedereen in veilige omstandigheden kan genieten van het bos en de natuur.

Zaterdagmiddag terug open?

Op zaterdagochtend wordt eerst de schade opgemeten en waar nodig opgeruimd. In de loop van de (voor)middag zetten de domeinwachters dan de poorten terug open.