Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Storm Tide 22 : 17 militairen gewond na dropping bij grootschalige evacuatieoefeningen in Ravels

Defensie
Tijdens de militaire oefeningen van Defensie in de Ravelse regio zijn gisteren 17 para's lichtgewond geraakt. 160 para's werden door een vliegtuig gedropt ter hoogte van het vliegveld in Weelde. 2  parachutes haakten in elkaar waardoor de militairen hard op de grond terecht kwamen.

2 para's liepen kleine breuken op en hebben de oefening verlaten. Het gaat om één para van het 3 Bataljon Parachutisten in Tielen en een para van het 2 Bataljon uit Flawinne.

STORM TIDE 22 - Grootschalige evacuatieoefening in België, ook in regio Ravels Kempen
 
Het Special Operations Regiment van de Belgische Aardecomponent organiseert nog tot 16 september de oefening Storm Tide 22.
 
'Ongeveer 800 militairen van de verschillende componenten zullen een interventiedetachement vormen dat zal worden ingezet voor een fictieve evacuatieoperatie van niet-strijders (NEO). Onze AIR Component zal deze belangrijke evacuatieoefening ondersteunen door het inzetten van A400M transportvliegtuigen en helikopters A-109 en NH90.
 
De oefening vindt plaats in de buurt van de luchthavens van Koksijde, Weelde en Sint-Truiden, maar om de oefening zo goed mogelijk af te stemmen op de realiteit, hebben ook bepaalde activiteiten buiten de militaire oefenzones plaats.
 
Bijgevolg kunnen ongewone activiteiten zoals militaire stratenbewegingen, losse flodders, vliegtuigen en helikopters A400M transport op lage hoogte, parachutespringen plaatsvinden.' Foto's : Belgian Air Force - Adjt Devid Ryckewaert et Cpl Kris Christiaens. (Defensie)

 

Steenweg op Baarle-Hertog, Ravels, België

Defensie

Deel dit artikel