Dinsdag krijgen we een onstuimige dag vol buien met kans op onweer. De wind wordt zelfs op de meeste plaatsen krachtig, met windstoten tot 80 kilometer per uur.
De maximumtemperaturen bedragen 16 tot 24 graden. Vanavond krijgen we meer bewolking vanaf de kust, maar pas rond middernacht verwachten we de eerste regen in het westen van het land.

Die regenzone zal dinsdag verder over ons land slepen. Daardoor krijgen we een zwaarbewolkte en regenachtige dag. Bovendien neemt de kans op onweersbuien in de loop van de dag toe. Die zullen soms gepaard gaan met hevige windstoten.

Kans op schade

"We verwachten maxima tussen 12 en 14 graden in de Ardennen en tot 16 of 17 graden elders. De wind wordt op de meeste plaatsen vrij krachtig, aan zee eerder krachtig uit zuid tot zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 à 80 kilometer per uur, bij onweer mogelijk nog meer", klinkt het bij het KMI.

De combinatie van onweer en rukwinden kan op sommige plaatsen zelfs tot schade leiden. Er is namelijk kans op intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of felle rukwinden. En die kunnen lokaal voor overlast zorgen. (kmi-belga)