U bent hier

STORMloop kunstenparcours Herentals

Herentals
20.04.2019 - 23.50u
Door: Mark Jaspers

STORMloop wordt een uitzonderlijke gebeurtenis in Herentals. Een unieke mix tussen gevestigde kunstenaars en aanSTORMend talent, die aan zowel kunstontkenners als kunstkenners wordt voorgeschoteld, verspreid over de hele stad.

Geen hoek in Herentals is onbenut gelaten. Overal waar er ook maar mogelijkheden zijn, wordt er geshowd, gezongen, gedanst en "ge-event". Op daken en in uitgebrande panden, kapellen, tunnels en kerken.

Zelfs tot in de kelder van de villa van Harry en Olga, het societykoppel van Herentals, toe. U zal zien dat zelfs Sinterklaas speciaal uit Spanje komt afgezakt om dit te beleven. Een unicum waar we als organisatie bijzonder trots op zijn.

STORMloop vindt plaats van zaterdag 11 tot zondag 26 mei. Het leeuwendeel van de activiteiten vindt tijdens de drie weekends plaats, telkens van 14 uur tot 18 uur. Tussendoor zitten we niet stil.

Zo zijn er op vrijdag concerten op Boothuis Brauhaus, op zaterdag in de Chapelle en op vrijdag en zaterdag van het middelste weekend in galerie STORM. Voor meer gedetailleerde info raadpleeg je best de site stormloop2019.be

De inschrijvingen van participanten leverden uiteindelijk 75 projecten op. Per locatie zijn er soms verscheidene deelnemende kunstenaars, waardoor een totaal van 250 participanten deelneemt en dit naast de vijfentwintig genodigde kunstenaars. Het project is aldus veel groter geworden dan oorspronkelijk gedacht en verwacht.

STORMloop begint letterlijk met een startschot: dat wordt op 11 mei om 12 uur stipt gegeven voor StormLOOPt, een urban run van 7 kilometer over het hoofdparcours, langs en door sommige expositielocaties.

Voor alle duidelijkheid: tijdens deze - recreatieve - run zijn de exposities nog niet geopend. Deelnemers hebben tot 14.00 uur om de aankomst aan de Lakenhal te bereiken. Daar is een receptie voorzien, waarvoor ook de pers is uitgenodigd.

Twintig dagen later vindt de finissage plaats, van 19.00 tot voorbij middernacht in de Chapelle. Dit event is enkel toegankelijk voor sponsors, kunstenaars, participanten, vrijwilligers, medewerkers en uiteraard ook de pers. Over de finissage kunnen wij jullie weinig verklappen, behalve: het wordt een spektakel van de bovenste entertainment plank. Hapjes en drankjes wachten jullie op.

Speciaal voor STORMLoop creëren topchoreografe Min Hee Bervoets en de muzikale minimalist Illiminine de dansvoorstelling BISE. Dat is exclusief te zien op STORMLoop, elke weekendavond van 21 tot 22 uur in de Lompenfabriek. Als kers op de taart zal de harp van de legendarische, in 1966 verwijderde muziekkiosk, in de inkom van het stadsarchief.

STORMLoop wil verbinden en een invulling geven aan de ruimte tussen academies, creators (met heel veel sluimerend talent) en galeries/musea (met onhaalbare selectievoorwaarden).

We brengen creatievelingen van allerlei slag samen naar buiten in gebundelde kracht. Het opzet is laagdrempelig en bewust verbonden aan sport. Het STORMLoop publiek is toeschouwer en participant tegelijkertijd.

Een publiek platform, de fysieke youtube van de regionale kunst, zo u wil. Iedereen wordt tegelijk zowel kunstschepper als toeschouwer, een grens die online reeds werd gesloopt en nu ook fysiek wordt gerealiseerd.

We zijn ervan overtuigd dat dit project experimenteert met de weg vooruit voor de regionale kunsten. Bovendien valt er op STORMLoop vast nieuw talent te ontdekken! Dit project houdt immers niet op op 26 mei; integendeel, dan begint het pas.

www.stormloop2019.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto