Maandagavond is op de site van de voormalige Spiegelfabriek aan de Lierseweg in Herentals de KringKruidenier officieel geopend. De KringKruidenier is gevestigd naast de Kringwinkel Zuiderkempen.

En die KringKruidenier is vooral op het vlak van brood en patisserie een succes. Elke keer staat al voor de opening van de winkel een rij gegadigden.

In de KringKruidenier kunnen mensen terecht voor voeding, drank, verse groenten, brood en schoonmaakproducten. Voor de groenten wordt er gewerkt met B-producten, groenten die niet direct mooi zijn van vorm, maar toch dezelfde smaak bieden. Er wordt voor bepaalde producten gewerkt met 2 prijzen. Eén prijs is voor mensen die begeleid worden door het OCMW, de andere prijs is voor de gewone klanten die solidair komen winkelen.

Naast de KringKruidenier is er ook InDeSoep van Kringwinkel Zuiderkempen. Daar worden de voedseloverschotten van uit de winkel verwerkt in soep. Mogelijk worden er in de toekomst ook andere voedseloverschotten tot maaltijden verwerkt en in de winkel te koop aangeboden.

Nog winkels

KringKruidenier De Cirkel krijgt voor de eerste 3 jaar een werkingssubsidie. De winkel zorgt mee voor sociale tewerkstelling en draait op een grote groep vrijwilligers. Er wordt nog met een aantal mensen gepraat om in Heist-op-den-Berg, Geel en Herselt KringKruideniers op te starten.