U bent hier

STORMloop opent met Sint en urban run

Herentals | Neteland
11.05.2019 - 16.48u
Door: Herman Gezelle

STORMloop kreeg vanmiddag onder een stralende zon letterlijk een power-startschot uit een kermisgeweer mét Sinterklaas en cultuurschepen Jan Michielsen in de aanslag. 

Om 12u stipt begonnen zo'n 150 sportievelingen aan de StormLOOPt, een urban run van 7 kilometer over het hoofdparcours, langs en door sommige expositielocaties.

'Sinterklaas is speciaal uit Spanje afgezakt om deze StormLOOPt op gang te schieten', lacht Jan Michielsen. ''k Moet zeggen dat de assistentie van 'Sint Geert' erg welkom was.

Een dikke proficiat voor de organisatoren van vzw STORMloop. Op zo'n 80 plaatsen samen met 300 medewerkers zo'n uniek project neerpoten dat verdient alle steun.'

STORMloop wordt idd. een uitzonderlijke gebeurtenis in Herentals. Een mix tussen gevestigde kunstenaars en aanSTORMend talent, die aan zowel kunstontkenners als kunstkenners wordt voorgeschoteld, verspreid over de hele stad.

Geen hoek in Herentals is onbenut gelaten. Overal waar er ook maar mogelijkheden zijn, wordt er geshowd, gezongen, gedanst en "ge-event". Op daken en in uitgebrande panden, kapellen, tunnels en kerken.

Zelfs tot in de kelder van de villa van Harry en Olga, het societykoppel op 't Eilandje.

STORMloop vindt plaats tot zondag 26 mei. Het leeuwendeel van de activiteiten vindt tijdens de drie weekends plaats, telkens van 14 uur tot 18 uur. Tussendoor zitten ze niet stil.  Info www.stormloop2019.be

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto