Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stormschade in Neteland en Kempen : betonnen verlichtingspaal doormidden op Molenbaan Vorselaar, eik in Kerkstraat Herentals

Stormschade Molenbaan - foto Adrie de Kok

In de Vlierbesstraat tussen Herentals en Olen is een omgewaaide boom op de elektriciteitsleidingen terecht gekomen, maar er viel geen schade. Brandweer Kempen kwam de boom in stukken zagen.

Op de Molenbaan in Vorselaar richting Grobbendonk knakte een betonnen verlichtingspaal doormidden door omgewaaide bomen in de straat.  Er vielen geen gewonden.  (foto)

Aan de St.-Waldetrudiskerk Herentals viel ter hoogte van HIK een eiken boom op de Kerkstraat. Niemand raakte gewond.  (foto)

Op het kerkhof in Wiekevorst is vanmorgen een oude spar afgeknakt en op enkele graven gevallen.

 

Parken en natuurgebieden blijven gesloten, de NMBS past zijn dienstregelingen aan.

Ook in de Kempen is de storm intussen steviger geworden. Brandweer Taxandria kreeg zo al 27 interventies, vooral voor omgewaaide bomen.

De meeste P-treinen rijden niet. Dat geldt ook voor IC-verbindingen als Oostende - Gent Sint-Pieters - Antwerpen-Centraal, Kortrijk - Brussel - Schaarbeek, Antwerpen-Centraal - Lier - Hasselt, Brussel-Zuid - Namen - Luik Sint-Lambertus, Doornik - Lille Flandres (FR), en Antwerpen-Centraal - Mechelen - Brussel-Zuid. Heel wat andere IC-verbindingen zijn ingekort. De meeste S- en L-treinen zouden wel rijden.

Hulplijn 1722 voor storm- en waterschade is geactiveerd. 1722 is bedoeld voor niet-levensbedreigende zaken waarvoor de brandweer moet langskomen. Zo blijft de noodlijn 112 voorbehouden voor mogelijk levensbedreigende situaties.

Foto Adrie de Kok/NNieuws

 

Boom kwakt door storm tegen de grond op wandelpaadje dicht aan de Nete bij Spaanshofpark

Boom kwakt door storm tegen de grond op wandelpaadje dicht aan de Nete bij Spaanshofpark - foto Els Vrindts

Boom aan St.-Waldetrudiskerk valt over Kerkstraat

Boom aan St.-Waldetrudiskerk valt over Kerkstraat - foto D. Sotiriou

Molenbaan, Vorselaar, België

Stormschade Molenbaan - foto Adrie de Kok

Deel dit artikel