Na de hevig wind zondag wordt er in de provincie Antwerpen druk gewerkt om de schade aan gebouwen en wagens en de hinder door omgevallen bomen weg te werken. Het noodweer eiste een dodelijk slachtoffer in Mol en een gewonde in Mechelen.

Iets na 14 uur kwam een man onder een boom terecht nabij een visvijver in Mol. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen kon voor de zestiger geen hulp meer baten. Ook in Mechelen kreeg een man een omgewaaide boom op zich. Hij kon zichzelf bevrijden nog voor de hulpdiensten arriveerden en werd gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis.

In Willebroek besliste burgemeester Eddy Bevers (N-VA) om crisisoverleg met de hulpdiensten samen te roepen en operationele coördinatie af te kondigen. In het hulpverleningsgebied Mechelen - Willebroek vonden meer dan driehonderd noodinterventies plaats en liep het aantal meldingen bij brandweerzone Rivierenland op tot meer dan 600.

"Door dit grote aantal zullen de hulpdiensten nog een tijdje bezig blijven om alle meldingen volgens prioriteit af te handelen", laat de gemeente weten.

Schilde kreeg op vele plekken in de gemeente stormschade te verwerken waardoor verschillende rijbanen en kruispunten afgesloten zijn, meldt de gemeente in een persbericht. "Drie ploegen van de brandweer en één ploeg van de gemeente zijn aan de slag op het terrein." Via het noodnummer 1722 waren er voor Schilde rond 18 uur 86 oproepen binnengekomen.

Ook de gemeente Brasschaat meldt veel materiële stormschade. "Gelukkig was op voorhand duidelijk gemaakt dat de openbare parken niet toegankelijk waren deze namiddag. Er zijn geen meldingen van gewonden.

" De brandweer en politie onderzoeken nog een honderdtal oproepen en gaat ze behandelen op prioriteit.

Kalmthout kreeg te maken met veel omgevallen bomen, meldt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) op Facebook. "Er kwamen daarvoor al meer dan honderd oproepen binnen, vooral over bomen, dakpannen en elektriciteitskabels."

De brandweerzone Antwerpen laat weten omstreeks 18.30 uur nog een 350-tal oproepen open te hebben staan. Meldingen van instortingsgevaar en gaten in daken krijgen prioriteit. (Belga)