In 2019 blonk Nijlen uit in het aantal straatvinkers en dit jaar willen we nog meer straten een stem geven.

Tel mee en ontdek de verkeersmix in jouw straat.

Het straatvinken vindt plaats op donderdag 14 mei tussen 17 uur en 18 uur. De telling houdt alvast geen gevaar in voor de volksgezondheid, want dit kan je perfect individueel doen.

Voor deze editie is het ook uitkijken naar wat de impact zal zijn van de lockdownmaatregelen (al dan niet in versoepelde vorm) ingevolge de coronacrisis.

Er werd tijdens de afgelopen weken namelijk veel meer gewandeld en gefietst. Dit is een mooi bewijs dat het ook anders kan. Hopelijk blijft deze duurzame tendens, ook na een eventuele versoepeling van de lockdown, zich doorzetten! Samen gaan we voor de modal shift.

Tellen maar!

Tel mee hoeveel voetgangers, fietsers, bussen, auto's, bestel- en vrachtwagens er door je straat passeren, lekker in het zonnetje of van achter het raam van je kot.

Duid ook op www.nijlenmeemaken.be aan waar je gaat tellen

De resultaten worden verwerkt in een grote campagne van straatvinken, maar worden ook meegenomen bij de uitwerking van het nieuwe mobiliteitsplan. Duid daarom ook op www.nijlenmeemaken.be aan waar je gaat tellen.

In straten waar er nog geen straatvinken zijn, kunnen we dan iemand extra inschakelen en zo krijgen we een zo volledig mogelijk beeld. Alvast bedankt!

Meer info vind je op: www.straatvinken.be