Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Via ‘straatvinken’ tellen alle wijken en straten mee, letterlijk en figuurlijk

De straatvinken actie is simpel: tel gedurende een uurtje, tussen 17 uur en 18 uur, alle voertuigen en alle fietsers in je straat. Op hoe meer plaatsen dit gebeurt, hoe meer nuttige data de gemeente heeft.

Dat gaat dan over sluikverkeer en hoeveel fietsers en ander verkeer er passeert. En laat dat nu net info zijn die zeer nuttig is voor de verdere toepassing van het mobiliteitsplan. Want daarin telt ook elke buurt en elke straat mee! Om die reden doet lokaal bestuur Nijlen een oproep aan de inwoners: registreer je op https://straatvinken.be/ik-tel-mee/ en tel mee op 25 mei tussen 17 uur en 18 uur.

Waarom is het specifiek voor Nijlen zo belangrijk?

Het beter sturen van de verkeersstromen in onze gemeente, met nadruk op het juiste vervoersmiddel voor de juiste verplaatsing, is één van de speerpunten in het mobiliteitsplan.

Daaruit volgt het herinrichten van wijken en buurten en het veranderen van de inrichting van straten. Om dat op de best mogelijke manier te doen, zijn data zeer belangrijk. Die hebben we al wel, maar meer en nieuwe cijfers zijn altijd nuttig! Iedereen kan zo meewerken aan het mobiliteitsbeleid. Het gemeentebestuur nodigt daarom zoveel mogelijk Nijlenaars uit om mee een uurtje het verkeer te tellen.

Laat jouw buurt of straat ook meetellen

Het registreren op https://straatvinken.be/ik-tel-mee/ is zo gebeurd en ook dat uurtje tellen tussen 17 uur en 18 uur vliegt voorbij. Laat jouw buurt of straat meetellen, letterlijk en figuurlijk.

Deel dit artikel