Gemeentebestuur Mol heeft bij de politie een strafklacht ingediend voor verder onderzoek naar de aanpak van de asbestverwijdering op het dak van de oude kinderclub in Rauw.

Aanvullend op de onverantwoorde werkwijze van de gespecialiseerde asbestverwijderaar lieten verschillende partijen volgens ons na om correct en verantwoord te handelen.

Zowel de aannemer als de veiligheidscoördinator mogen een officiële ingebrekestelling verwachten.

'Als gemeentebestuur delen we de bezorgdheden van de ouders en willen we een duidelijk zicht op mogelijke gezondheidsrisico's', klinkt het. 'Hiervoor stelden we eerder deze week een onafhankelijke asbestdeskundige aan.

In samenspraak met de school en onze dienst buitenschoolse kinderopvang informeerde het gemeentebestuur de afgelopen week alle ouders zo goed mogelijk over de situatie.

De ouders ontvingen vier verschillende mailings (op dinsdag 8, woensdag 9, donderdag 11 en maandag 14 maart), een vijfde wordt meteen opgesteld als de recente staalnames geanalyseerd zijn. Daarnaast staat een infomoment in de steigers, waarbij ouders alle informatie vernemen over mogelijke gezondheidsrisico's.'