U bent hier

Strapdag in Nijlen

Nijlen regio
08.09.2020 - 14.23u
Door: Mark Jaspers

Op de Strapdag komen elk jaar duizenden kinderen te voet of met de fiets naar school. Ook steps, rolschaatsen of zelf gocarts zijn die dag extra populair! Kinderen vinden dit een leuke manier om naar school te komen.

Het is bovendien gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer rust en veiligheid aan de schoolpoort. Ook in Nijlen wordt er die dag gestapt en getrapt dat het een lieve lust is! Aan basisschool Bisterveld zal een deel van de Nieuwstraat hiervoor verkeersvrij zijn van 13 uur tot 15 uur.

Het thema dit jaar is 'Ruimte voor Strappen!'. De boodschap: in een kindvriendelijke en gezonde schoolomgeving is er ruimte voor duurzame mobiliteit, maar ook voor groen, beweging en ontmoeting.

Nijlen is Octopusgemeente en ondersteunt daarmee de scholen op het grondgebied. Scholen ontvangen een mooi materialenpakket om aan de slag te gaan met de Strapdag en andere campagnes van het Octopusplan.

Met de jaarlijkse Strapdag wil Nijlen duurzame mobiliteit stimuleren en werken aan verkeersveilige schoolroutes. Deze dag maakt deel uit van de jaarlijkse Week van de Mobiliteit die doorgaat van 16-22 september.

Nieuwstraat verkeersvrij

Aan basisschool Bisterveld in de Nieuwstraat in Kessel zal het deel van de straat vanaf de Smoutmolendreef tot net voor de Pastoriestraat op 18 september verkeersvrij zijn van 13 uur tot 15 uur. Er is diezelfde uren ook een parkeerverbod.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto