Net zoals vorig jaar is Stromae de grote winnaar van de MIA's (Music Industry Awards) geworden. De Brusselse muzikant verzilverde 4 van zijn 5 nominaties. Ook Oscar and the Wolf mocht juichen. De band ging met 3 prijzen aan de haal.

In Lint zijn donderdagavond de MIA's uitgereikt in een organisatie van de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. Met 4 prijzen is Stromae net als vorig jaar de grote winnaar van de avond geworden. Zowel in de categorieën "Pop", "Solo man", "Videoclip" (voor "Ta fête") als "Live act" ging hij met de overwinning aan de haal.

Nieuwkomer Oscar and the Wolf rijfde 3 prijzen binnen. Het project van frontman Max Colombie won in de categorieën "Doorbraak", "Alternative" en "Beste album" voor "Entity".
Gevestigde waarden

De overige MIA's werden netjes onder een resem gevestigde waarden verdeeld. Triggerfinger was de laureaat in de categorie "Beste groep". Christoff won voor de derde keer de prijs in de categorie "Vlaams populair". Bart Peeters deed hetzelfde in de categorie "Nederlandstalig".

De MIA voor "Solo vrouw" ging naar Selah Sue. Die voor "Beste dance" was voor Netsky. Gabriel Rios mocht twee keer het podium op. Hij won de MIA in de categorie "Auteur/componist" en ook die voor "Hit van het jaar".

Mauro Pawlowski won de MIA voor "Beste muzikant". Arsenal ging met de MIA in de categorie "Artwork" aan de haal. De Lifetime Achievement Award werd postuum aan Luc De Vos uitgereikt. (vrt)