U bent hier

Strong Schools 2020 uit de startblokken

Heist op den Berg
18.11.2019 - 10.25u
Door: Lex Verellen

Strong Schools is een project van de Heistse middelbare scholen, Rotary en team Gelijke Kansen. Opzet van het project is jongeren sensibiliseren rond armoede en verwante thema's, die elk jaar variëren.

Dit schooljaar worden twee pistes uitgewerkt, een voor de eerste graad en een voor de derde graad. Ze starten het project gezamenlijk met een inzamelactie voor de sociale kruidenier.

Startmoment

Vorig schooljaar was er een inleefmaand in het thema armoede voor de leerlingen. Ze kregen toen uitleg over de sociale kruidenier, gingen er winkelen en kookten met de winkelwaren.

Als dank voor de deelname van vorig jaar zamelen de leerlingen van 18 tot en met 22 november producten in voor de sociale kruidenier. Ze overhandigen de ingezamelde producten tijdens het startmoment op vrijdag 29 november bij de sociale kruidenier.

Project eerste graad: internet en sociale media

De scholen werken in de eerste graad preventief rond het thema sociale media en verslaving (gamen, internet, gsm, ...). Ze nemen het thema op in hun lessen, bieden vormingen en workshops aan, laten getuigen aan het woord, ...

De eerste graad is al begonnen met het spel Enter Escape, dat gaat over de gevaren van sociale media. Dit project loopt nog tot en met 30 april. Dan is er een actieve slotdag met animatie en zonder gsm en sociale media.

Project derde graad: budgethuis

De jongeren van de derde graad krijgen een rondleiding in het Heistse budgethuis en op de budgetbeurs. Ze leren er hoe het is om alleen te gaan wonen en krijgen een kijk op de kosten.

Ze maken op visuele en interactieve manier kennis met tal van dagelijkse financiële en budgetgerelateerde info.

Dit project loopt van 6 januari tot en met 14 februari.

Praktisch

- Startmoment vrijdag 29 november om 14.30 uur bij de sociale kruidenier, Noordstraat 25, 2220 Heist-op-den-Berg.
- De deelnemende middelbare scholen zijn het IMG, Sint-Lambertus, AH 't lab en 't Atelier en Heilig Hart-college

Meer info
- Team Gelijke Kansen, Yana Gysel, 015 23 88 39, jeugdenbuurtwerk@heist-op-den-berg.be
- Rotary, Joakim Van Oorlé, 015 25 22 25, joakim@factoryforpiu.com
- Kelly Van Tendeloo, schepen van Armoedebestrijding en Gelijke Kansen en Jeugd, kelly.van.tendeloo@heist-op-den-berg.be
- Eddy Gorris, schepen van Onderwijs, eddy.gorris@heist-op-den-berg.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto