U bent hier

Stroomonderbreking regio Geel, Olen, Westerlo en Meerhout : reactie Eandis (3)

Geel | Kempen regio | Olen | Westerlo
12.11.2014 - 16.34u
Door: Herman Gezelle

Iets voor 8.30u deze ochtend was er een kortsluiting met steekvlam in het transformatorenstation in Geel.  Dit had gevolgen voor de stroomvoorziening in enkele Kempense gemeenten.   Jean-Pierre Blomme  Public Affairs Eandis : ' Een transformatorenstation is een regionaal knooppunt waar de hoogspanningslijnen van de transportnetbeheerder toekomen. De stroom wordt er omgezet naar middenspanning en wordt door  Eandis verder verdeeld naar de verschillende gemeenten. Wanneer er in zo’n transformatorenstation een uitschakeling gebeurt, heeft dat onmiddellijk impact op een redelijk groot gebied, in dit geval vooral de stad Geel en kleine delen van Olen, Westerlo en Meerhout.

De eerste opdracht van Eandis focuste vooral op het terug in dienst nemen van de stroomvoorziening  in de getroffen gemeenten, op basis van het vermogen dat nog beschikbaar was in de regio. Daarvoor moest het ganse net stap voor stap verschakeld worden.

De eerste klanten hadden opnieuw stroom rond 9u, voor de laatsten was het wachten tot omstreeks 11.40u.

In de brandweerkazerne Ter Stockt van Geel was een tijdelijk coördinatiecentrum ingericht waar naast de burgemeester ook vertegenwoordigers van brandweer, politie en Eandis aanwezig waren,' aldus Jean-Pierre Blomme Public Affairs van Eandis.

Verontschuldigingen van Eandis

'Eandis biedt haar verontschuldigingen aan de getroffen bewoners en bedrijven. Dergelijke incidenten zijn evenwel niet te voorspellen, laat staan te voorkomen. Alles is in het werk gesteld om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen.'

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto