U bent hier

Studenten luchten hun hart bij Sinterklaas

Geel | Kempen regio
08.12.2020 - 15.11u
Door: Mark Jaspers

Ludieke briefschrijfactie kent onverwacht succes

'Ik voel me heel eenzaam en ik ben dus blij dat de Sint nog eens aan mij denkt'. Het is maar één zinssnede uit de honderden grappige en soms ontroerende mails en brieven die de Sint van de Thomas More-studenten mocht ontvangen.

De ludieke en nostalgische actie van de dienst Studentenvoorzieningen (Stuvo) wilde de studenten in dit moeilijke jaar een hart onder riem steken.

De Sint beloonde de vijf origineelste brieven alvast met een groot prijzenpakket, persoonlijk afgeleverd aan huis. Niet door de schoorsteen maar gewoon op de stoep.

"We wilden de studenten extra ondersteunen in deze extra moeilijke examentijd", zegt de Sint. "Studenten zijn tenslotte ook nog kinderen. Grote kinderen weliswaar, maar we vinden dat ze dit jaar net als de kleine kinderen een geschenkje verdienen voor hun moed en volharding. Daarom hebben we hen gevraagd een briefje te schrijven.'

'Er werd enorm veel van jullie gevraagd: mondmaskers dragen, in uw kot blijven, online lessen volgen, ... Het is me wat. Ik las in mijn boek dat jullie dat uitstekend hebben gedaan.

Ik zie dat er wel wat deugnieten zitten tussen jullie, maar er zijn dit jaar geen stoute studenten geweest! Dat vraagt dus om een beloning.' (Uit de oproep van de Sint)

De oproep van de Sint viel niet in dovemansoren. Op de Stuvo-dienst vielen liefst 206 mails en tientallen papieren brieven in de bus en daar zaten echte pareltjes tussen.

Veel studenten hebben er echt tijd en hun hart in gestoken. Sommige brieven zijn grappig, andere waren dan weer een beetje triest. 'Ik liep stage op intensieve zorgen en kreeg zelf corona', schijft een student.

'Mijn familie zit in Peru en ik kan ze niet zien door de crisis', zucht een andere. Andere studenten schrijven over liefdesverdriet en eenzaamheid, maar er zitten ook opvallend veel bedankjes tussen. Voor de grote inzet van de docenten en voor de steun van de hogeschool in het afgelopen jaar.

'Ik liep stage op intensieve zorgen en kreeg zelf corona.' (Uit een brief aan de Sint)

Overdonderd

Bij Studentenvoorzieningen zijn ze helemaal overdonderd door de vele rake reacties. En daarom hebben ze de Sint gevraagd naast de vijf winnaars ook een heleboel andere brave briefschrijvers te bedanken met een persoonlijk antwoord en chocoladen centjes.

De rol van de dienst Studentenvoorzieningen als steunpunt licht in deze coronatijden extra op. Voor de webinars over stressbeheersing enz. schrijven honderden studenten in, en de 250 doe-het-zelf troetelplantjes met hanger voor op kot waren binnen enkele uren de deur uit, net als de dyi kerstkaartjes.

Ook een ontmoetingsavond over rouw en verlies was snel volzet en krijgt na nieuwjaar een vervolg.

Het succes van al deze acties bewijst de grote nood aan warmte, steun en ontmoeting nu studenten hun generatiegenoten maar weinig kunnen zien.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto