Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Studenten spelen compleet vernieuwde beiaard Belfort Lakenhal in

Beiaard Herentals
De historische beiaard in het Belfort van de Lakenhal Herentals heeft een nodige restauratiebeurt gekregen. Vanmiddag hebben studenten aan de beiaardschool het vernieuwde klokkenspel ingespeeld. 
 
Stadsbeiaardier Koen Van Assche vertolkte het legendarische 'La vie en Rose' van Edith Piaf. 3 Amerikaanse studenten zetten ook hun 'beste beiaardbeentje' voor. 
 
'Begin oktober van vorig jaar naar klokkengieterij en fabriek van torenuurwerken Koninklijke Eijsbouts in het Nederlandse Asten', weet cultuurschepen Jan Michielsen (CD&V).
 
'Een aantal klepels zijn vervangen, een nieuwe bedrading aangebracht en het klokkenspel kreeg een nagelnieuw klavier dat voldoet aan de wereldstandaard.

In 2004 rustte Koninklijke Eijsbouts de beiaard ook al uit met een automatisch pneumatisch speelwerk.

De werken kostten 106.915 euro. De Vlaamse overheid investeerde 51.300 euro.

Vanaf zaterdag 29 april bespeelt beiaardier  Koen Van Assche weer wekelijks de beiaard van de Lakenhal. Tot begin oktober kunt u hem tussen 14 en 15 uur aan het werk horen.

Ook in de zomer organiseren cultuurcentrum ’t Schaliken en Koen Van Assche weer beiaardconcerten. Op 6, 13 en 20 juli zorgt de stadsbeiaardier voor een lichtklassiek programma.

Studenten van de beiaardschool kregen de eer om de vernieuwde beiaard in te spelen. Onder hen zelfs een jonge Australiër, Peter Bray. Hij kwam speciaal naar ons land om de beiaard te leren spelen. Vlaanderen, en vooral Mechelen, staat dan ook bekend om zijn beiaardcultuur.'  Foto VRTNWS/pp.

Beiaard Belfort

Beiaard Belfort

Grote Markt, Herentals, België

Beiaard Herentals

Deel dit artikel