U bent hier

Studenten Thomas More lanceren 'Vorselaar op een bierfiets'

Vorselaar
21.09.2016 - 15.06u
Door: Peter Caers

Vorselaar vanop een bierfiets: 't is eens iets anders en burgemeester Lieven Janssens mocht een rondje meerijden met de studentenvereniging van Thomas More Hogeschool Campus Vorselaar.

Reprobatum

Bij het begin van het academiejaar 2016/2017 verwelkomt studentenvereniging Reprobatum alle studenten van de lerarenopleiding van Thomas More in Vorselaar. Er zijn de hele week activiteiten om vooral de nieuwe studenten de weg te wijzen doorheen de gerenoveerde campus en de gemeente.

Op woensdag 21 september staat “een rondje Vorselaar” op de agenda. Dit jaar maakt de traditionele “volg de gids-“wandeling plaats voor een tochtje op een bierfiets door het centrum van de gemeente. Om 12 uur zat ook burgemeester Lieven Janssens op de trappers en leidt hij een groepje studenten persoonlijk rond in “onderwijsgemeente” Vorselaar.

De lerarenopleiding in Vorselaar De lerarenopleiding in Vorselaar heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1902 en een stevige reputatie in heel Vlaanderen. Vandaag biedt de campus van Thomas More in Vorselaar onderdak aan 804 studenten in de opleidingen kleuteronderwijs (249), lager onderwijs (327) en secundair onderwijs (228).

Zij nemen hun intrek in een moderne campus met een volledig gerenoveerd hoofdgebouw De Dageraad, dat op 05 oktober officieel ingehuldigd wordt.

Studentenleven met bierfiets

Bij studeren hoort een studentenleven en in Vorselaar is het studentenclub Reprobatum die daarvoor zorgt. Met de steun van de hogeschool en van het gemeentebestuur hebben ze voor het academiejaar 2016/2017 een goed gevulde kalender samengesteld van vooral studentikoze activiteiten.

Beginnen doen ze met een heuse onthaalweek voor de nieuwe studenten. Er is deze week elke dag wel wat te doen. Woensdag liet Reprobatum de nieuwe studenten kennismaken met onderwijsgemeente Vorselaar. Ze namen hen mee op sleeptouw langs de leukste eet- en drankgelegenheden, het sportcentrum en andere sportfaciliteiten, parkings en the place to be voor de activiteiten van de studentenvereniging zelf.

Dit jaar maakte de traditionele “volg de gids-“wandeling plaats voor een tochtje op een bierfiets door het centrum van de gemeente. Ook burgemeester Lieven Janssens speelde voor gids. Hij trapte zelf mee met de bierfiets en leidde een groep studenten persoonlijk rond in zijn “onderwijsgemeente” Vorselaar.

Snapchat

Reprobatum werkt ook met Snapchat en dus worden de studenten uitgedaagd om een leuke snapchat te sturen naar de “Reprobatum Vorselaar Snapchat”. De tofste en origineelste foto wint een duo ticket voor de “White message TD” van 29 september.

foto's: lieven janssens/thomas more/nnieuws.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto