Gert Verhulst, Hans Bourlon en Anja Van Mensel: "We verwachtten in totaal 100.000 bezoekers voor onze Rewind-shows en Grote Sinterklaasshows in het Sportpaleis dit weekend, maar de shows gaan niet door.

De maatregelen gaan pas zaterdag in maar de gouverneurs kunnen ook voor vanavond nog ingrijpen. Dat maakt de situatie dermate onzeker dat wij genoodzaakt zijn om ook vanavond te cancelen.

Maandenlang hebben we er naar uitgekeken. Alles is gerepeteerd, het podium is opgebouwd, het licht hangt, de kostuums zijn klaar. Opnieuw een mokerslag voor ons bedrijf en alle medewerkers die hun hart en ziel in de voorbereiding hebben gestoken.

Ook voor veel gezinnen met kinderen, die uitkeken naar een uitstapje met de Sint is dit sneu maar de Sint laat niemand in de steek en we werken, samen met Proximus aan een alternatief. De tickethouders worden allemaal gecontacteerd in de loop van de volgende weken.

En ook voor de jongeren die samen een feestje zouden bouwen, is het balen. Aan hen beloven we: het feestje zal er komen, alleen zal het niet dit weekend zijn.

In het Studio 100 Pop-Up Theater is de situatie anders, daar blijven de voorstelling van dit weekend doorlopen. Iedereen die een ticket heeft voor Daens, de Musical, vanaf maandag, zal gecontacteerd worden en verplaatst worden naar een latere datum. "

De Grote Sinterklaasshow

Om de pijn toch een beetje te verzachten, slaan Studio 100 en Proximus de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat De Grote Sinterklaasshow zondag vanaf 10u30 te zien is op Pickx Live én Pickx+.

Vanaf zondagmiddag is de show, alleen voor Proximus abonnees, te zien op Pickx.be en in de Proximus Pickx app voor tv-klanten. Vanaf maandagmiddag is ze te zien op Pickx.be voor alle brave kindjes, ongeacht de tv-provider.

Alle info staat op pickx.be/Sinterklaas