U bent hier

Studio 54 : legendarische nachtclub komt weer tot leven in Antwerps Sportpaleis

Vlaanderen
25.09.2014 - 22.38u
Door: Herman Gezelle

Wie ooit de kans kreeg om eind jaren zeventig de fameuze New Yorkse Club Studio 54 te bezoeken mag zichzelf -ergens- gelukkig prijzen.  Studio 54 was een grote nachtclub gelegen aan West 54th Street in Manhattan in hartje New York. De club werd geopend op 26 april 1977 en sloot zijn deuren al terug in 1979. De club stond onder leiding van de flamboyante Steve Rubell en de iets meer ingetogen Ian Schrager. Er werden grote feesten (lees ook: orgies) georganiseerd met veel drank en drugs waarbij grote sterren te gast waren.

Beroemdheden als Grace Jones en Michael Jackson stonden er vrij vaak op de dansvloer, en op het podium lieten disco queens Donna Summer en Gloria Gaynor het beste van horen.

De eigenaars hielden een berucht toegangsbeleid en lieten vaak lange rijen wachtenden voor de deur staan. Op sommige avonden lieten zij slechts enkele tientallen mensen toe. Het was een club waar zowel Jan met de Pet en de bevallige (rijke) dame met de dure bontjas met elkaar konden dansen. Bezoekers van minder gegoede kant werden vaak op hun uiterlijk geselecteerd.

De club moest noodgedwongen na een inval door de belastingdienst op 17 december 1979 haar deuren sluiten. Het woord decadentie was de rode draad doorheen al de bars die er aanwezig waren.

Mark Fleischman werd kort daarop de nieuwe eigenaar van de club. De deuren tot de spielereien ging terug open maar het mooie liedje duurde slechts zes jaar.

Wie de locatie de dag van vandaag wilt bezoeken komt uiteraard bedrogen uit want Club 54 is nu slechts een stipje op de muziekkaart van het mondaine uitgangsleven van New York. Op deze locatie zit momenteel het Roundabout Theatre Company. Het biedt nu plaats aan 900 personen en telt twee bars.   Club 54 bood een brede waaier van entertainment aan: hetero’s, homo’s, lesbiennes, transsexuelen, travestieten en drag queens, je kon ze er allemaal vinden. Niets was decadent genoeg…

Haal je meest glamoureuze outfit maar uit de kast, want op zaterdag 11 oktober wordt het Antwerpse Sportpaleis omgetoverd tot een luxueus discopaleis voor de 13e editie van Studio 54. Confetti, gigantische discoballen, champagne showers, glitter & glamour en heel veel pluimen, alles is er om er een super-de-luxe knalparty van te maken.

Studio 54 gaat terug in de tijd en brengt een ode aan disco en aan de legendarische New Yorkse nachtclub waar eind jaren ’70 de grootsten der aarden de bloemetjes buiten zetten. Studio 54 pakt dit jaar uit met grote namen. Niemand minder dan de legendarische zussen van SISTER SLEDGE, de Belgische partyband COOKIES and CREAM en onze diva NATALIA geven een spetterend optreden. Dimitri Vantomme zorgt voor de presentatie.

GLITTER & GLAMOUR

Vorig jaar waaide er een frisse wind door de organisatie van Studio 54. Meer dan 12.000 bezoekers genoten toen van een spetterende avond vol glitter en glamour.

Studio 54 : de deuren van het Sportpaleis gaan op 11/10  open om 20:00 uur,  het feestje kabbelt voort tot 6.00 uur ’s morgens. Vergeet vooral niet je fysieke ‘opwekmiddelen’ mee te brengen. Je gaat ze hard nodig hebben. Vitamine C of D?    Alfons Maes / Nnieuws. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto