Stuurt de N-VA uit het Neteland Heistenaar en voormalig Lierse-doelman Jan Moons naar Europa. Moet kunnen want Jan Moons staat op een zesde plaats op de kandidatenlijst voor Europa.

Zorgt Jan Moons als eventmanager voor een nieuw Belgisch elan in Europa? Op 25 mei weten we het.

Jan Moons : ' Latijn en voetbalplein

Ik ben geboren en getogen in Heist-op-den-Berg. Na de Latijnse in het Heilig-Hart College begon ik in Diepenbeek met Geneeskunde. Ik wilde zo in de voetstappen van mijn vader treden. Tijdens mijn eerste doctoraat in Leuven kreeg ik de unieke kans om als profvoetballer aan de slag te gaan bij SK Lierse. Dat was geen alledaagse combinatie die me uiteindelijk  in het derde doctoraat ook tot een keuze dwong…  met een carrière van 15 jaar als profvoetballer tot gevolg.
‘Bedrijfsbeheer en management in de KMO’ volgde ik in avondschool om na mijn voetbal carrière een andere weg te kunnen inslaan.

Geen dokter maar doelman, 1993 tot 2008

De witte short werden uiteindelijk handschoenen.In totaal bijna 400 wedstrijden in eerste klasse bij achtereenvolgens Lierse, Germinal Ekeren, Germinal Beerschot, KRC Genk, Lierse en terug Germinal Beerschot.Uitschieters waren de titel en Champions League in 2002 bij KRC Genk en de 6 selecties voor de Nationale Ploeg.

Zelfstandig (events en commercieel manager), 2008 tot heden

Onmiddellijk na mijn sportieve carrière ging ik zelfstandig aan de slag als organisator van evenementen, waarvan de maandelijkse afterwork party in de Kempen de belangrijkste is.  
Na 4 jaar enige afstand  te hebben genomen van voetbal, ben ik sinds 2012 toch terug actief als commercieel manager bij 2de klasse club K.SK Heist, waar ik ook mijn jeugdopleiding heb genoten. De cirkel is dus rond.

Actief in Heist-op-den-BergN-VA Heist-op-den-Berg, 2012 tot heden

In 2012 was ik lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen.Ondanks een mooi resultaat werden we in Heist-op-den-Berg tot de oppositie veroordeeld.   
Weinig politieke ervaring, maar daarom niet minder overtuigd Vlaams Nationalist.
Met mijn vader, die in de jaren '70 mee aan de wieg stond van de Volksunie in Booischot en zowel lokaal als in de provincie enkele mandaten heeft uitgeoefend, heb ik de ideeën met de spreekwoordelijke ‘paplepel’ binnen gekregen. 

  
Niet alleen de ideologie maar ook de nood aan veranderingen om onze welvaart en ons welzijn veilig te stellen hebben mij ervan overtuigd om mee de handschoen op te nemen.'