Na Moeskroen, Cercle Brugge en Woluwe is nu ook Westerlo zeker van het vierde eindrondeticket. De Kanaries van St.-Truiden hebben het altijd moeilijk met onze Kemphanen, en ook zondagnamiddag was dat niet anders. Westerlo kwam in de beginfase onder druk van de thuisploeg maar wist vlak voor rust toch op voorsprong te komen.

Beloftentrainer Verdran Pelic nam voor de eerste keer de 'honneurs' waar als T1 en liet zich meteen gelden. Op het half uur wisselde hij Janssens voor Cools. Vlak voor rust scoorde Iachtchouk de 0-1 met en strak afstandsschot. Ook na de rust zag STVV een ticket voor de eindronde nog binnen bereik, maar toen Wilmet de 0-2 scoorde gingen de boeken dicht voor de thuisploeg.

Met twee doelpunten op Stayen heeft Westerlo zijn ticket voor de eindronde beet, al waren er enkele klasseflitsen van doelman Cordier nodig om de nul op het scorebord te houden.