St.-Truiden geeft de strijd om het behoud niet op. In de tweede match in Play-off III zette STVV Westerlo opzij met 3-1. De Kanaries volgen nu op 3 punten van de Kemphanen.

STVV trok enthousiast naar voren en Schouterden raakte al snel de lat. De aanvallen bleven komen en Kotysch kopte er een van binnen. Voor Westerlo kreeg Reynaldo de beste kans, maar doelman Verhulst bewees zijn waarde voor STVV.

Na de rust kwam Westerlo even opzetten via De Greef en De Petter maar het was Dufer die de wedstrijd in tien minuten tijd in een beslissende plooi legde. Eerst werkte hij af toen Westerlo een bal niet goed weg kreeg, daarna plaatste hij een bal vanaf zo'n 18 meter netjes in de linkerhoek. Goor kon vanaf de stip alleen de eer redden.

De thuisploeg beëindigde de wedstrijd nog met zijn tienen. In de slotfase liepen zowel Daerden als Euvrard nog tegen hun tweede gele kaart aan, rood.

Beide spelers zijn er volgende week vrijdag in Westerlo niet bij.

Het blijft spannend voor de Kempense fans.