U bent hier

Subsidie ‘Routedokters’ zorgt voor behoud van 17 jobs

Provincie Antwerpen
26.04.2013 - 16.06u
Door: Hans Van Donderen

Organisaties met Routedokters uit Herentals, Turnhout, Meerhout, Brasschaat en Boom krijgen ondersteuning van de provincie Antwerpen om het onderhoud van de toeristische infrastructuur te waarborgen. Dit jaar is daarvoor vanuit sociale economie een budget vrijgemaakt van 161.734 euro. Met deze subsidiëring kunnen de 17 jobs die het project ‘Routedokters’ opgeleverd heeft behouden blijven. Zo komt de provincie haar engagement na om te investeren in sociale tewerkstelling. Het provinciebestuur wil in deze legislatuur in totaal 150 jobs creëren in de sociale economie.

Routedokters onderhouden de wegen en bewegwijzering van 550 km ruiterpaden, 2.500 km wandel- en 4.200 km fietsknooppuntennetwerk in onze provincie. Medewerkers van het project werken in de lokale diensteneconomie. Daarmee verschuiven de provincie en de deelnemende gemeenten deze taak door naar de sociale economieDat zorgt voor bijkomende werkgelegenheid. De betrokken organisaties hebben hiermee in totaal 17 nieuwe medewerkers tewerk gesteld.

Het project ‘Routedokters’ voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden volgens gedeputeerde voor Sociale Economie Peter Bellens: “Als provincie willen we ondersteuning en middelen bieden om kansengroepen in te schakelen en te integreren op de arbeidsmarkt. We werken daarvoor een nieuw beleidsplan uit: ‘Strategische initiatieven’. Met dat plan engageren we ons om 150 kwaliteitsvolle en duurzame arbeidsplaatsen in de sociale economie te creëren in de komende 6 jaar. Dit project heeft door het intergemeentelijk samenwerkingsverband en het provinciebrede karakter een grote meerwaarde. Bovendien overschrijdt het verschillende beleidsdomeinen zoals toerisme, milieu en veiligheid. Gezien deze sterktes ondersteunen we dit project met provinciale financiering.”

Subsidie sociale economie

Het onderhoud van de fiets- en wandelknooppunten gebeurt door diverse organisaties verspreid over de hele provincie. De deelnemende organisaties Bospad vzw uit Herentals, Natuurwerk vzw uit Turnhout, De Voorsprong vzw uit Meerhout, Noorderkempen Actief vzw uit Brasschaat en GPB De Schorre uit Boom  krijgen dit jaar een provinciale subsidie van in totaal meer dan 160.000 euro. Deze komt uit het budget sociale economie en wordt toegekend via een klaverbladfinanciering. Routedokters is een samenwerkingsverband tussen de provincie  Vlaanderen en de gemeenten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto