U bent hier

'Succes hockey vraagt om nieuw veld'

Herentals
26.04.2019 - 09.15u
Door: Mark Jaspers

Sinds de Start2Hockey van maart dit jaar zijn opnieuw 30 leden toegetreden tot de Herentalse hockeyclub HC Artemis. In nog geen 3 jaar tijd groeide deze Kempense sportclub van 0 tot 170 leden. En is daarmee een van de snelst groeiende sportclubs van de stad.

Spraakmakende prestaties van de Red Lions en Red Panthers

Veldhockey wint op spectaculaire wijze aan populariteit dankzij de verbluffende prestaties van de Red Lions en Red Panthers en de media-aandacht die daarmee gepaard gaat', zegt Els Van den Bossche, voorzitter HC Artemis. 'Talrijke nieuwe clubs zagen daardoor in Vlaanderen het levenslicht, ook in regio's waar tot dan toe geen hockey bestond.

Als regionale koploper lanceerde hockeyclub HC Artemis de hockeysport in 2016 in de Kempen. Daarmee gaf de club zowel meisjes als jongens, kinderen als volwassenen de kans om hockey, waarin het familiaal karakter en waarden als respect en fair-play centraal staan, te ontdekken en te beoefenen.'

Professioneel hockeyterrein

'Sinds de initiatie op de Start2Hockey van begin maart boden zich opnieuw 30 nieuwe leden aan. De club, nog geen 3 jaar oud, telt op die korte tijd zo meer dan 160 leden,' vervolgt Els Van den Bossche.

De spelers hebben momenteel geen eigen thuisbasis. De trainingen en wedstrijden zijn voorlopig nog verspreid over 3 verschillende locaties, gaande van natuurgrasveld tot kunstgrasveld voetbal, van Herentals tot Herselt.

'Met het almaar groeiend ledenbestand wordt de nood aan een professioneel hockeyterrein in Herentals onvermijdelijk en de huidige situatie onhoudbaar, ' herhaalt Els.

Hopelijk kan de bestaande situatie binnenkort definitief tot het verleden behoren. Een volwaardig hockeyveld (semi-waterveld) zou binnen Herentals in aanbouw kunnen komen. HC Artemis werkt dan ook samen met een aantal partners, waaronder het lokale politieke bestuur en de sportdienst, om dit voor elkaar te krijgen.

Het nieuwe veld zal een nog betere sportieve omkadering mogelijk maken en een verdere boost geven aan het ledenaantal en de ontwikkeling van de club.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto