Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Succesvol eerste seizoen Hnita Jazz Club in gerenoveerde Hnita-Hoeve

HNITA

Maandagavond konden de luisteraars van Klara live genieten van Marc Ribot's Ceramic Dog, het slotconcert van het eerste seizoen in de pas gerenoveerde Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg.

Zo is de cirkel rond: ook het eerste concert na de grondige renovatie op 24 september 2022 met het Philip Catherine Trio werd live op Klara uitgezonden.

Met 82 concerten, bijna 6800 verkochte tickets en een fijne mix van jonge bands, gevestigde waarden, jazz, indie en blues, door nationale en internationale artiesten, mag de heropening een succes heten. Met een nagelnieuw familieprogramma werd ook een extra jong publiek bereikt.

Na een vijf jaar durend renovatietraject, waarbij crowdfunding, coöperatieve samenwerking, crowdlending en een giftencampagne de nodige fondsen bij elkaar brachten, heropende de Hnita Jazz Club in september 2022 een volledig gerenoveerde Hnita-Hoeve.

De club, die volledig gedragen wordt door vrijwilligers, wil het jazzerfgoed van stichter Juul Anthonissen bewaren en zonder drempels, noch voor artiesten, noch voor publiek, verder uitbouwen.

Dat deed de Hnita Jazz Club in haar eerste seizoen met 82 concerten in eigen organisatie en diverse samenwerkingen.

Philip Catherine, DAAN, Dans Dans, Condor Gruppe, Boogie Beasts, Peter Bernstein, De Beren Gieren, Lionel Loueke, Mooneye, Isolde Lasoen, Jef Neve, Hendrik Lasure, Bob Corritore & Jimi Primetime Smith, Echoes of Zoo, Kahil El’Zabar, Kosmo Sound, Marc Ribot… zijn enkele van de artiesten die dit eerste seizoen het legendarische podium betraden en de heropening mee tot een succes maakten.

Na een korte zomerpauze, kijken de vrijwilligers van de Hnita Jazz Club reikhalzend uit naar hun tweede seizoen: dat vangt aan op donderdag 14 september.

info@hnitajazzclub.be  --  www.hnitajazzclub.be

Foto : Marc Ribot's Ceramic Dog © Patrick Van Vlerken

Hnita Jazz Club

Hnita Jazz Club

HNITA

Deel dit artikel