Jaarlijks organiseert Campus De Vesten een 'Doe-dag' voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs. 's Avonds worden de ouders en leerlingen uitgenodigd voor een kennismaking met onze school.

Binnenkort zetten deze leerlingen een belangrijke stap naar het secundair onderwijs. Via de organisatie van de DOE-DAG en het infomoment willen we hen zo goed mogelijk begeleiden om de juiste schoolloopbaankeuze te maken.

'Op 10 maart tijdens de DOE-DAG snoven de leerlingen het lager onderwijs de sfeer op, op onze campus. Vanuit de eigen interesses en talenten kozen de leerlingen uit verschillende workshops.

De mogelijkheden op onze school werden op een actieve en zelfontdekkend manier voorgesteld. De leerlingen hebben volop kunnen proeven van het secundair onderwijs op Campus De Vesten.

Omdat we SAMEN leren belangrijk vinden op onze school hadden onze eigen leerlingen een belangrijke rol bij de organisatie en uitvoering van de workshops. 's Avonds hebben we talrijk geïnteresseerde en enthousiast ouders en leerlingen ontvangen op de actieve infobeurs en het infomoment.

Leerlingen, leerkrachten, leerlingbegeleiding, secretariaatsmedewerkers en directie stonden klaar om iedereen van harte welkom te heten en op een actieve manier te informeren over de visie, sfeer en aanpak van onze school.

Elke dag werken we SAMEN aan de pedagogische kwaliteit en visie van onze school. We merken dat dit zeker wordt opgepikt door ouders en leerlingen die hun vertrouwen in onze school uitspreken.

Het stijgende aantal inschrijven is hiervan ook het bewijs, sommige richtingen zijn nu al volzet zoals Cognosco (projectmatig, zelfsturend leren) zijn al volzet. We overwegen een tweede klas bij een voldoende aantal inschrijvingen.

Ouders en leerlingen die interesse hebben om kennis te maken met onze school nodigen we uit op 10 mei vanaf 10.00 uur op onze Opencampusdag en kunnen alvast een kijkje nemen op onze website www.campusdevesten.be.'