Philippe Decoster en het bestaande management nemen met de steun van investeerder PE Group Dekabo groep over, marktleider in horizontaal gestuurde boringen.


Philippe Decoster (Phimacom) heeft samen met het bestaande  management (Katrien Engelen, Dimitri Fack en Kristof Vaes) en met de steun van investeerder PE Group de Olense bedrijvengroep Dekabo overgenomen via een zogenaamde Management Buy-In & Buy-Out transactie.

Maandag werd deze transactie succesvol afgerond. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Dekabo werd in 1997 opgericht door Kim Aerts en zijn echtgenote Natalie Saenen als specialist in horizontaal gestuurde boringen, een vernieuwende techniek voor de aanleg van nutsleidingen. Vandaag is Dekabo groep (bestaande uit de ondernemingen Dekarent, Dekabo, Fordibel en Underground Solutions) uitgegroeid tot marktleider in die niche, met 2 vestigingen (Olen en Jodoigne), 40 personeelsleden, een uitgebreid en modern machinepark, en een omzet van ruim 6 miljoen euro.

De techniek van horizontaal boren is een groeiende markt onder impuls van toegenomen regelgeving, maar ook omwille van de minimale omgevingshinder die de techniek met zich meebrengt.

Philippe Decoster (1962) is een ervaren manager die een groot deel van zijn carrière doorbracht in de telecomsector. Hij bekleedde verschillende commerciële en managementfuncties bij onder meer Belgacom en KPN Belgium. Hij maakte kennis met de sector van gestuurde boringen als Algemeen Directeur bij Volker Wessels Telecom Network Construction. In zijn laatste functie was hij Algemeen Directeur Benelux bij James Walker, een producent van hoogtechnologische dichtingsproducten.

Nu ruilt Philippe Decoster een managementfunctie voor een ondernemersbestaan: “Ik ben gaandeweg gecharmeerd geworden door Dekabo groep, zijn aandeelhouders en het management.
Het was dan ook geen moeilijke beslissing om de leiding van dit bedrijf op mij te nemen en mee in de toekomst ervan te investeren. Samen met het bestaande management zullen we het huidige succesvolle beleid verderzetten. Onze ambitie is om dé referentie in de sector te blijven en deze mooie onderneming verder uit te bouwen”.

Kim Aerts blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf. Hij blikt tevreden terug op de afgelopen 15 jaar en draagt met vertrouwen de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan Philippe Decoster en zijn managementteam: “Sinds de start heb ik me steeds volledig ingezet voor het welzijn van ons bedrijf. Het is een levenswerk geworden en ik ben er ook heel fier op dat Dekabo vandaag als marktleider gekend is. Mede dankzij alle medewerkers is het een succesverhaal geworden en ik vertrouw erop dat Dekabo groep haar plaats zal kunnen blijven behouden.
Het enthousiasme en de gedrevenheid van ieder is en blijft de stuwende kracht achter de onderneming.”

Stefan Yee, CEO van PE Group, stelt : “We zijn bijzonder trots dat PE Group een aktieve bijdrage heeft kunnen leveren aan het uitbouwen door Kim Aerts en zijn team van Dekabo groep tot een performante professionele marktspeler. Hij voegt er aan toe “PE Group gelooft bovendien zeer sterk in het huidige management om onder
leiding van Philippe Decoster de verdere groeiambities van Dekabo groep te realiseren”.

Vista Capital Advisors trad op als exclusief financieel adviseur voor deze MBO/MBI-transactie. Astrea advocaten traden op als juridische adviseurs van de kopers.