'In volle coronacrisis startten we hier de zorgsite Klein Veldekens van Astor vzw op', zegt Ellen Deswert. 'We zijn bijzonder trots op onze visie - namelijk een totaalconcept waarbij inclusie centraal staat en verschillende vormen van zorg geïntegreerd worden.

De bewoners kunnen ongeacht hun zorgbehoefte en volgens hun eigen ritme en gewoonten levenslang in hun woning blijven. Het wonen staat voorop, een nieuwe thuis, in een zorgzame omgeving.

Blijkbaar slaat deze visie aan want er is een enorme vraag naar verblijven op onze site. Dankzij de inzet van het voltallige team kunnen we de instroom momenteel haalbaar houden.

Het programma Terzake merkte ons bijzonder concept ook op en kwam een reportage maken.

De laatste bouwsteen van ons concept wordt nog dit jaar gelegd, de opstart van ons dagcentrum.

Het dagcentrum is bestemd voor ouderen die nog zelfstandig of met hulp van familie thuis wonen, maar gedurende de dag toch een opvang zoeken.

Dagverzorging heeft als nevendoel om de verzorgers thuis deels te ontlasten van de zware taak die de voortdurende zorg voor de oudere voor hen betekent. Op die manier kunnen ze op adem komen.

Het dagcentrum neemt een bijzonder plaats in op de site, met zicht op het park en vlak naast de kinderopvang – die al in juli van start ging.

Voor verder info of een afspraak om ons te bezoeken, kan u contact opnemen met Carol Riské, carol.riske@astorvzw.be