U bent hier

Succesvolle verkeersactie i.s.m. douane Turnhout

Geel | Kempen regio
16.03.2019 - 09.11u
Door: Mark Jaspers

Politieagenten uit verschillende teams van de zone Geel-Laakdal-Meerhout hielden op donderdag 14/3 een gerichte verkeersactie in samenwerking met douanebeambten. In totaal werden er 1 417 voertuigen gecontroleerd.

25 voertuigen werden uit het verkeer gehaald, de bestuurders werden in politiedatabanken gecontroleerd. 25 chauffeurs legden een negatieve alcoholtest af. Tijdens de actie werd ook systematisch nagegaan of er nog openstaande boetes waren.

Gebruik ANPR-camera's

Tijdens de actie werden alle camera's voor automatische nummerplaatherkenning in Laakdal gebruikt. Bij vier gesignaleerde voertuigen werden door de douane onmiddellijke invorderingen voor een bedrag van 1 519,63 euro uitgeschreven.

1 wagen werd inbeslaggenomen voor een invordering van 43 052,38 euro. Er werden ook 3 fiscale processen-verbaal uitgeschreven voor buitenlandse voertuigen die een Belgische kentekenplaat zouden moeten hebben.

Overige overtredingen

In totaal werden 96 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan 91 voor snelheidsovertredingen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij geen geldig keuringsattest kon tonen. Drie chauffeurs kregen een onmiddellijke inning voor een ongeldig inschrijvingsbewijs en één chauffeur kreeg een onmiddellijke inning voor het gebruik van de GSM tijdens het rijden.

Inzet

Bij deze actie zette de politiezone twaalf personeelsleden in, ondersteund door 4 medewerkers van douane Turnhout.

De actie vond plaats op twee locaties in Laakdal.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto