Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Succesvolle 'Viering 200 jaar Herentalse brandweer' lokt zo'n 5.000 toeschouwers : "Word vrijwilliger" - extra foto's

Brandweer 200 jaar
Twee eeuwen. Zo lang al kan de Herentalse regio 24/24u rekenen op een brandweerkorps dat te hulp snelt bij klein en groot onheil. Om dat te vieren, was heel 2023 een feestjaar voor de spuitgasten van de Keizerstede. 
 
Tijdens de zonovergoten succesvolle opendeurdag vandaag op de Grote Markt zakten zo'n 5.000 toeschouwers af : de massa enthousiaste gezinnen en sympathisanten gaven het hele event een 10/10.
 

"Het publiek stond al vanmiddag onze demo's te bewonderen", zegt Kristof Geens, communicatie brandweer Kempen.  "Over de hele dag gerekend ramen we het aantal op zo'n 5.000 toeschouwers.  Tijdens de demonstraties toonden we onder meer hoe de brandweer een brand in chemische opslagtanks op het industrieterrein aanpakt door met water en schuim de vlammen te bestrijden.

Ook andere hulpdiensten zoals politie Neteland met een opvallende speurhonden-demo, en Defensie met een aanval op een konvooi, kregen de volle aandacht.  Ook de collega's van de Civiele Bescherming, en het Rode Kruis met een spoedcursus reanimatie, namen deel met  boeiende demonstraties.  

Tof was ook dat de info-standen van alle disciplines veel bezoekers over de vloer kregen.  Brandweer Kempen blijft ook op zoek naar vrijwilligers.  Om brandweerman te worden, moet je de federale geschiktheidsproeven afleggen. Als je deze tot een goede einde brengt, krijg je je Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Hiermee kan je solliciteren bij de zone Info@brandweerzonekempen.be . 

We zijn uiteraard het talrijke publiek dankbaar voor zoveel  aandacht en respect voor de hulpdiensten", besluit Kristof Geens.

Toeschouwer Maurice (5) uit de Molekens : "Amai, deze brandweeropendeurdag was heel plezant, leerrijk én boeiend voor alle leeftijden.  We hebben ook mee gedaan aan de kinderzoektocht,  en veel fun beleefd op de springkastelen.  Ik word brandweerman, als 'k mag van ons mama..."

Foto's Marlies & Gaston / NNieuws / red. Guy Verellen.

 

Brandweer 200 jaar Herentals

Brandweer 200 jaar Herentals

Grote Markt, Herentals, België

Brandweer 200 jaar

Deel dit artikel