Suikerrock ging afgelopen weekend voluit voor sfeer, beleving en 'sweetness', voor elke bezoeker, op elk moment.  Vrijdag waren er al prachtige optredens van Starsailor, Novastar en Anouk. Zaterdag was de topdag met Willow, The Van Jets, The Subs , Magnus, Sisters of Mercy en Oscar and the Wolf.

Alle optredens waren van zeer goede kwaliteit uitgezonderd Sisters of Mercy waarbij er geen persoonlijk kontakt was met het publiek door de zanger die zijn set gewoon het ene na het andere nummer afwerkte. De vele fans die om een bisnummer vroegen kregen zelfs dat niet. Gelukkig werd de dag afgesloten met een fantastisch optreden van Max Colombie en zijn bende van Oscar & the Wolf, gekruid met vuurvlammen, vuurwerk en miljoenen snippers in de tiense nachtlucht.

Alle tickets voor de optredens op de Grote Markt raakten in de vooravond verkocht en ook in het resterende festivalcircuit tussen de Grote Markt en de Veemarkt was het over de koppen lopen.

Een woordvoerder van de Tiense politie schat dat er op piekmomenten minstens 25.000 mensen aanwezig waren. Hoeveel bezoekers Suikerrock in de loop van de dag aangedaan hebben is niet bekend.

Op de uitverkochte zondag waren er nog optredens van kapitein Winokio, het afscheidnemende K3, Nielson, Yevgueni, Clouseau en afsluiter Marco Borsato. Mark Jaspers / NNieuws.