De eerste dag van Suikerrock speelde Pucky als voorprogramma van de nog altijd tot de verbeelding sprekende Simple Minds.  Jim Kerr en Charlie Burchill haalden het beste uit kast tesamen met de massa fans op de Tiense markt.   Alle klassiekers passeerden de revue : van de opener Waterfront via Glittering Prize, Someone somewhere in Summertime, New gold Dream naar Don’t you forget about Me. De luidkeels gevraagde bisnummers Alive and Kicking en Ghostdancing met Riders on the storm en Gloria zetten een spetterend orgelpunt.

Zaterdag kwam pas goed op gang met het optreden van Arsenal. De voorafgaande Jeugd van Tegenwoordig kreeg het Tiense publiek niet warm gemaakt voor hun Hollandse rap. Te zwoel weer blijkbaar en teveel pils.    In het tweede deel van Arsenal kregen John en Leonie het publiek toch aan het dansen met als sterke afsluiters Melvin en Lotuk.

De topact van deze Suikerrock editie was het ska-optreden van Madness. Kranige zestigers die met hun hits uit begin jaren 80 het publiek uit de bol deden gaan. Startend met Nightboat to Cairo en Emberassment was de toon meteen gezet. Dansbare en herkenbare ska van toen. Via My Girl kwamen t House of Fun, Baggy Trousers, Our House en It must be love tot een eerste climax. Die werd met de bisnummers One step Beyond en Madness nog even verder gezet. Topoptreden en jeugdsentiment voor iedereen.

Als afsluiter kwam nog Goose het publiek al dansend de nacht in brengen.

Zondag op dag drie zijn er nog optredens van o.a. Urbanus en The Jacksons.  Tekst en foto's Mark Jaspers / Nnieuws.