Vrijdagavond wordt in het Futsal de supercup gespeeld tussen Halle-Gooik en FT Antwerpen. Volgens Eddy Lambaerts, ere-voorzitter bij Real Noorderwijk maakt het bondsbestuur zich net als vorig jaar onpopulair bij de fans.

Normaal moest Hasselt i.p.v. FT Antwerpen de finale van de supercup spelen.

Eddy Lambaerts: "Deze avond is er de finale van de Supercup in het Futsal. Deze wedstrijd wordt (net als vorig seizoen) gespeeld tussen Halle-Gooik en Antwerpen.   De voorbije twee seizoenen (2014-2015 & 2015-2016) was Halle-Gooik zowel bekerwinnaar als kampioen.

Vorig jaar was het aan ons (de verliezende bekerfinalist Real Noorderwijk) om aan te treden in de finale van Supercup. Maar toen kwam de LENF (vereniging van 1e nationale clubs) met de melding dat niet de verliezende finalist maar de tweede in de eindstand de supercup speelt.

Volgens hen een vergeten afspraak binnen de LENF." 

Bij Real Noorderwijk stonden ze toen op hun achterste poten. En wat blijkt nu?  

"Wij stonden als Real Noorderwijk (terecht) op onze achterste poten.

Want in alle omliggende landen speelt in dit scenario de verliezende bekerfinalist de finale van de supercup. En dit zowel in het Futsal maar ook in het veldvoetbal. Ik kreeg als (toenmalig) voorzitter het deksel met veel viezigheid over mijn hoofd.  

Dit keer speelt Halle-Gooik echter tegen Antwerpen (verliezend finalist) en niet tegen Hasselt (2e in de competitie). De regel van vorig jaar is dus plotseling verdwenen.

Kleine clubs zoals Noorderwijk moeten zwijgen en luisteren."