Het wereldwijd erkende merk Superdry heeft het contract met Bleckmann in Grobbendonk als logistieke supply chain-partner verlengd. Hiermee wordt het vertrouwde partnerschap sinds 2007 tussen de bedrijven onderstreept.

De komende 5 jaar zal Bleckmann vanuit het distributiecentrum in Grobbendonk (België) omnichannel-diensten blijven leveren aan Superdry-klanten in Europa.

Als belangrijke partners gaan Superdry en Bleckmann investeren in toekomstige robotisering.

Vertrouwde partners

De contractverlenging weerspiegelt niet alleen het wederzijds vertrouwen dat is opgebouwd tijdens de langdurige relatie tussen Superdry en Bleckmann. Het vormt ook de basis voor de toekomstige groei van Superdry in Europa na een rebranding waarbij de nadruk ligt op het gebruik van sociale kanalen.

Alex Watson, Head of Global Logistics bij Superdry legt uit: "De rebranding van Superdry - van conventionele kanalen voor klantgroei naar sociale media - zal het fundament zijn om onze Europese activiteiten te stimuleren.

Met hun expertise en flexibiliteit is Bleckmann de juiste partner om deze evolutie in marktdynamiek te ondersteunen en Superdry te laten groeien."

'Bleckmann is de juiste partner om deze evolutie in marktdynamiek te ondersteunen' - Alex Watson (Syperdry)

Reinardt van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK bij Bleckmann voegt toe: "Als gewaardeerde logistieke supply chain-partner met een Europese basis en een enorme expertise in e-commerce, richten we ons op continue verbetering. Hierdoor kunnen we de groei van onze klanten faciliteren en de beste klant- en eindconsumentenervaring bieden. We zijn verheugd de aanhoudende partner te zijn van het iconische merk Superdry."

Toekomstige ambities: robotautomatisering en voorraadefficiëntie
De ambities van Superdry en Bleckmann voor de komende vijf jaar omvatten de investering in robotautomatisering en onafgebroken optimalisatie van de voorraadefficiëntie.

"Bij Superdry wilden we een partner die niet alleen onze strategieën implementeert, maar ook een actieve rol speelt bij het ontwerpen van oplossingen en het gebruik van technologie binnen onze activiteiten.

Dit alles terwijl het ons de flexibiliteit biedt om te profiteren van winst in onze operationele voorraadefficiëntie. We weten dat Bleckmann de juiste mix van vaardigheden en ervaring heeft om precies dat te doen", legt Alex Watson uit.

Reinardt van Oel besluit: "Innovatie zit in ons Bleckmann-DNA. We investeren continu in onze technologische mogelijkheden en breiden onze expertise uit. Samen met Superdry zullen we verder investeren in robotautomatisering van het magazijn in Grobbendonk. Dit maakt een verhoogde productiviteit mogelijk en ondertussen wordt een hoge mate van flexibiliteit gegarandeerd."