Een 38-jarige man uit Olen is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel en een jaar stadionverbod voor weerspannigheid na een wedstrijd van Club Brugge.

R.M. heeft de feiten altijd met klem ontkend.Op 22 oktober 2017 kwam het na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp tot rellen. Om de gemoederen te bedaren, probeerde de politie in de buurt van het Jan Breydelstadion een groep supporters in te sluiten. R.M. deed een poging om toch door de versperring te geraken, waardoor het tot een schermutseling kwam.

Volgens het OM maakte de Olenaar zich op die manier schuldig aan weerspannigheid. "Ik vorder de toepassing van de strafwet en een gerechtelijk stadionverbod van twee jaar", aldus procureur Fauve Nowé.

De verdediging liet de camerabeelden van het incident tonen op de zitting. "Je ziet duidelijk dat hij helemaal niet opgefokt is. Hij wilde gewoon naar zijn vriendin die in die frituur zat", aldus meester Koen Stubbe.

Volgens de advocaat kreeg de beklaagde klappen met een wapenstok. R.M. liep een gebroken arm en een zware hoofdwonde op, waardoor hij twee maanden werkonbekwaam was. "Hij heeft daarvoor klacht ingediend tegen de politiezone Brugge, het zal dus wel niet toevallig zijn dat hij zelf gedagvaard wordt." (BELGA)