Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Supporters Westerlo vragen ontslag Ceulemans in open brief

De Westelse Kemphanen, een supportersvereniging van eersteklasser Westerlo, hebben een open brief geschreven aan voorzitter Herman Wijnants om hun beklag te doen over de huidige stand van zaken.

Ze vragen ondermeer het ontslag van trainer Jan Ceulemans, jarenlang nochtans incontournable bij de anders steeds rustige Kempense eersteklasser, en kondigen een protestactie aan tijdens de wedstrijd tegen OH Leuven. Westerlo beleeft een barslecht seizoen en staat momenteel voorlaatste in de Jupiler Pro League.

Wij ,supporters van Westerlo, zijn het niet meer eens met de huidige gang van zaken
binnen onze club. Allereerst willen wij u melden dat wij het goed voor hebben met Westerlo,
maar jaar na jaar zien wij onze club steeds meer afglijden. Voor mensen met een geel-blauw
hart doet dit pijn.

Om te beginnen vragen wij ons af waar het attractieve voetbal blijft dat ons al jaren wordt
beloofd en waar wij voor de terugkeer van Jan Ceulemans bij wijlen wel van konden genieten.
De voorbije jaren werden we steeds geholpen door een witte merel. Dat is dit jaar niet het
geval en wordt ook niet gecompenseerd door de vechtlust van weleer.

In de voetbalwereld is JC een monument en ook wij hebben respect voor wat hij voor onze club heeft betekend. Maar na 11 jaar is het nu tijd voor een nieuwe wind. Sommige spelers krijgen te veel krediet en de tactische beslissingen laten ook steeds meer te wensen over. Een gebrek aan evenwicht, 1 spits, amper druk naar voren, een trainer die zijn groep niet meer kan motiveren... Het zijn maar enkele van de dingen die ons dwars zitten.

Dit is dan ook de reden waarom we tegen OHL een protestactie zullen houden. Deze houdt in dat we pas 10 minuten na de aftrap het stadion zullen betreden. Wij willen benadrukken dat we met deze actie de goede reputatie van onze club niet willen schaden, maar hopen wel dat de supporters nu eindelijk eens gehoor krijgen.

Met vriendelijke groeten,

Westelse Kemphanen

 

Deel dit artikel