De Bouwelse supportersclub Toreke van de Nederlandse wielrenner Cees Bol trekt zondag met een volle autobus naar het NK in het Nederlandse Ede. De renner van Sunweb wordt sinds vorig wielerseizoen gevolgd door een groepje wielerfanaten met als heimat de Bouwelse kroeg 't Toreke.

Het stichtend ledenaantal was beperkt tot negen personen, maar na de zege van Cees in Nokere Koerse en de gokwinst die hier werd gemaakt bij een bookmaker ter plaatse steeg de interesse in de 23-jarige krachtpatser.

Toen Cees onlangs ook nog Sagan klopte in een massasprint in de Ronde van Californië en ritwinst in de Ronde van Noorwegen boekte, steeg het ledenaantal spectaculair tot bijna 100 leden.

Allen werden inmiddels beloond met een lidkaart en pet en tevens werden shirts en sweaters bedrukt met de slagzin: 'De Cees is van ons.'
Vorige week werd een afvaardiging uitgestuurd om Cees aan te moedigen in de ZLM-tour en deze kwam te weten dat hij met de nodige ambities start in het NK.

Marc Van Schepdael ging afgelopen donderdag het parcours in Ede al verkennen om het bestuur met foto's en film te laten proeven. Hij verfde de naam CEES BOL op het asfalt even voor de eindstreep. Het bestuur bestaande uit Patrick, Marc en Carl Engelen en Marc Van Schepdael, Sus Vekemans, Jan Barre, Raph Ceusters, Gert Buts en Bart Obbels huurden ter hoogte van de aankomst een VIP-box voor diegenen die inschreven om deel te nemen aan de uitstap.

Ook de familie van Cees Bol, met wie de supportersclub inmiddels een goede band heeft, zal in de box vertoeven. Supportersclub Toreke is klaar om er een wielerhoogdag van te maken en hoopt zondag aanstaande de Belgische driekleur achter Cees in de Nederlandse tricolore te kunnen ophangen.
(BO)