Onbegrijpelijk, één dag nadat hooligans van Antwerp rel schopten in het stadion van STVV, lieten ook enkele 'supporters' van Beerschot/Wilrijk en enkele Antwerpsupporters die in het vak van VC Herentals stonden, zich op het veld van Herentals niet onbetuigd. Zelfs bij een 1-2 stand dachten enkelingen er alleen maar aan om even keet te schoppen. Scheidsrechter Verbruggen legde de wedstrijd een 7-tal minuten stil. Een steward liep wat schaafwonden op. Spelers, bestuursleden van beide teams konden de gemoederen uiteindelijk bedaren.

Bij het bestuur van VC Herentals waren de amokmakers onbekenden, voor de politie waren ze dat niet. Het akkefietje duurde een 7-tal minuten, daarna konden de resterende minuten worden afgewerkt.

Camerabeelden van politie Neteland zullen uitmaken wie de echte aanstokers waren.  Die wachten een fikse boete.

De echte supporters van Beerschot begroetten de hooligans trouwens met een 'Wij willen voetbal zien' en 'Shame on you'.

Onbegrijpelijk toch. In STVV ging het om enkele Nederlanders dich zich onder de Antwerp-supporters hadden gemengd. In Herentals ging het bij de Beerschotaanhang om enkele Brugse en Antwerpse  heethoofden, maar niemand begrijpt dat omdat Club Brugge op dat moment tegen Standard speelde. Misschien toch beter de kaartenverkoop onder de eigen aanhang verzorgen?

Voor de rest was de wedstrijd tussen VC Herentals en Beerschot/Wilrijk met 2.700 toeschouwers een echte topper, in een perfecte organisatie. Toch een tip voor supporters : je gooit toch niet met bier, dat drink je toch op?

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws

Met de komst van Beerschot Wilrijk , de onbetwistbare nummer één uit de reeks, stond er voor VC Herentals een echte topaffiche geprogrammeerd.  Toch konden ook onze jongens met opgeheven hoofd de groene grasmat oplopen, de resultaten dat VCH de afgelopen maanden liet noteren waren minstens indrukwekkend te noemen.

Dit samen met een aangenaam lentezonnetje, meer dan 2500 toeschouwers naast het veld en twee ploegen die garant staan voor attractief voetbal kon het niet anders dan een boeiend duel worden.  Bij de thuisploeg moest Van Leerdam in laatste instantie ziek afmelden, toch een serieuze aderlating voor trainer Beyens.  Bij de bezoekers kon men niet rekenen op Cavens en Dermaut maar de ratten hebben uiteraard wel de luxe dit te kunnen opvangen.

Beerschot nam bij de aanvang het initiatief en was een eerste keer gevaarlijk via Baert die net naast besloot.  Even later werd de bezoekende goalie een eerste keer op de proef gesteld maar de kopbal van Van De Kerckhof was niet meer dan een plukbal voor Snijders.  Rood-wit herstelde langzaam het evenwicht maar de kleinere kansjes waren in het voordeel van de bezoekers maar het vizier van  zowel Nijs als Ascension stonden niet op scherp gesteld.  Aan de overzijde kreeg Vlaeymans een schitterende kans op de thuisploeg op voorsprong te brengen maar Sam wachtte net iets te lang op de openingstreffer tegen de touwen te jagen.  Vlak voor de pauze kon Nijs oog in oog met Olieslagers ook niet afwerken zodat we gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon evenwichtig maar het was Herentals die het vuur aan het lont stak.  Van De Kerckhof bewees zijn status als goalgetter en tipte de bal heerlijk via de deklat in doel, 1-0.   Meteen het sein voor de bezoekers om een tandje bij te steken met een vrije trap die op het doelkader belandde.  Niet veel later werd een vrije trap van Ascension geweerd door een attente Olieslagers.  Een kwartier voor het einde viel dan toch de gelijkmaker wanneer Daal na een vrije trap van dichtbij kon scoren, 1-1.

Herentals moest de kelk tot op de bodem ledigen wanneer enkele minuten later Daal er opnieuw als de kippen bij was om de bezoekers op voorsprong te brengen.  Ondanks de wedstrijd enkele minuten onderbroken werd wegens onregelmatigheden kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Beerschot Wilrijk zet zijn titelambities dus kracht bij door met 1-2 te winnen op Herentals al moeten we eerlijk toegeven dat Herentals best een puntje verdiend had.  Rood-wit kan zich nu volop concentreren op de eindronde en de resterende wedstrijden zonder enige vorm van druk aanvangen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam;  Van Bouwel Ken; Dillen Robbe;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe; Van De Kerckhof Jeroen.

Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Caers Niels; Van De Weyer Dries

Vervangingen: 70e Caers Niels voor Van Bouwel Ken

Gele kaarten:  Van De Kerckhof Jeroen

Doelpunten:  52e  Van De Kerckhof Jeroen  1 – 0 ;  78e  Daal Dyron  1 – 1 ;  80e  Dyron Daal  1 - 2.