U bent hier

Suske Verhaegen (71) : 'M'n ultieme droom het museum naar Kasteel d'Ursel aan de watermolen'

Grobbendonk | Kempen regio | Vlaanderen
30.10.2019 - 17.03u
Door: Herman Gezelle

Het wielermuseum in Grobbendonk viert deze week zijn 1e verjaardag op de nieuwe ex-ZEB-locatie aan de Lindekens. Suske Verhaegen (71), bezieler van het museum heeft nog één droom: 'M'n verzameling tonen aan het grote publiek in de Grobbendonkse Kasteelhoeve', bevestigde Suske ons tijdens de 9e Ex-rennersreünie in Laakdal.

Precies één jaar na de verhuis van het wielermuseum in Grobbendonk van een zaaltje achteraan in het Grobbendonkse centrum naar de vroegere ZEB-winkel aan de Lindekens in Bouwel, maakt Suske Verhaegen een balans op.

'Met zo'n 2.400 wielerfans op een jaar tijd ben ik heel gelukkig', lacht Suske. 'Ik sta hier iedere dinsdag- en donderdagnamiddag de bezoekers te woord met mijn verhalen over de koers en de talloze verzamelobjecten die hier te vinden zijn. Ook in de weekends of op andere weekdagen sta ik paraat, zij het dan na afspraak.

Ik heb nog een stille hoop dat ooit het museum naar Kasteel d'Ursel aan de watermolen in Grobbendonk gaat. Onze burgemeester Marianne Verhaert is op de hoogte van m'n intense wens. We zien wel wat kan en mag.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto