U bent hier

Suske Verhaegen draagt deel collectie Kempens Wielermuseum over

Grobbendonk | Provincie Antwerpen
03.05.2018 - 17.07u
Door: Herman Gezelle

Suske Verhaegen heeft deze namiddag officieel een deel van zijn collectie overdragen aan het provinciebestuur van Antwerpen. Suske Verhaegen, de drijvende kracht achter het Kempens Wielermuseum, mag meewerken aan een fietsbelevingspunt dat de provincie Antwerpen later dit jaar opent in De Schorre in Boom. APB De Schorre zal vanaf nu deze zeer waardevolle collectie van Verhaegen beheren en conserveren. Ook wordt er een interessante wisselwerking tot stand gebracht tussen deze collectie en die van het museum ' De Velodroom' dat in de zomer geopend wordt.

Ook zal een pop-up wielercafé onder de naam 'De Musette' haar deuren openen. "Het fietsbelevingscentrum zet echter op nog meer in dan enkel het stimuleren van alternatief vervoer en de toeristische promotie van de Rupelstreek.

Een deel van de collectie van het Kempens Wielermuseum zal bewonderd kunnen worden in een thematische tentoonstelling rond wielrennen.

'Alle partijen: Suske Verhaegen, de provincie en het gemeentebestuur van Grobbendonk, hebben de intentie om het Kempens Wielermuseum in onze gemeente te houden', zegt burgemeester Eric Van Meensel (N-VA).

'Nu ben ik zeker dat een deel m'n collectie voor de volgende generaties in veilige handen blijft,' lacht een tevreden Suske Verhaegen. 'Iedereen blijft welkom in ons Kempens Wielermuseum aan het Astridplein.' (pp) foto Elke/ Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto