Sven Nys start in het Boretti na-Tourcriterium Herentals op donderdag 31 juli. Kris Peeters, de vermoedelijk toekomstige premier, eveneens. Meteen twee nieuwe toppers voor de affiche van Herentals Fietst. Al rijdt Kris Peeters natuurlijk niet mee met de profrenners.

“Met Sven Nys mogen we alweer een toprenner op onze deelnemerslijst zetten”, opent voorzitter Charles Van de Wouwer namens de organisatie. “Deze renner voorstellen hoeft niet. We vermoeden dat hij van alle actieve profrenners de man is die de grootste collectie kampioenentruien bezit. In het veldrijden is hij de allergrootste. Maar ook op andere terreinen niet te onderschatten. Denk maar aan zijn recente titel in het mountainbiken.

We zijn heel trots dat Sven naar Herentals komt. Het betekent dat de twee Belgische kampioen bij de profrenners bij ons aan de start zien. Want ook de BK op de weg, Jens Debusschere, staat bij ons aan de start. Met daarnaast ook nog de beste Belg uit de Tour, Jurgen Van den Broeck, zitten we qua Belgische renners alvast absoluut met de Belgische top aan onze start.”

“Naast Sven Nys mogen we nog toppers uit totaal andere categorieën aan de start in Herentals verwachten”, gaat PR-verantwoordelijke Bart Timperman verder. “We verwachten een 25-tal ondernemingen die net voor de profrenners de AG-Insurance trophy voor bedrijven gaan betwisten. Naast een ploeg met bekende namen van Flanders Classics, stuurt onze partner ‘Te Gek’ twee BV-teams naar Herentals.

‘Te Gek’ is het goede doel dat door onze tweedaagse wordt gesteund. Voor dat goede doel rijdt in team 1 de vermoedelijke toekomstige eerste minister, Kris Peeters aan de zijde van VRT-journalist Bart Schols. In het tweede team rijden niemand minder dan zanger Rick De Leeuw en journalist Freek Braeckman.  Voor ons publiek een schitterende opwarmer voor de profkoers.”